KuriózumA férj azt hazudta, hogy felesége egy véletlen lövésbe halt bele, 11...

A férj azt hazudta, hogy felesége egy véletlen lövésbe halt bele, 11 évvel később kiderült ő a gyilkos

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nicholas Firkus a rendőrségnek elmondta, hogy véletlenül lőtte le a feleségét, miközben egy betörővel küzdött.

A férj azt hazudta, hogy felesége egy véletlen lövésbe halt bele, 11 évvel később kiderült ő a gyilkos

A férfit több mint 11 évvel az eset után a felesége meggyilkolásával vádolták. A minnesotai Nicholas Firkust a Szent Pál Rendőrkapitányság SWAT-csoportja vette őrizetbe, felesége, Heidi meggyilkolása miatt. Korábban a férfi azt állította, hogy 2010 áprilisában véletlenül lőtte le feleségét, miközben egy betörő ellen próbált védekezni.

A rendőrség azonban rájött, hogy a halál nem egy véletlen baleset következménye. “4043 nap telt el azóta, hogy Heidit lelőtték a saját otthonában. Több mint 11 éve, azóta minden nap azon dolgozunk, hogy megfejtsük az ügyet” – mondta a sajtótájékoztatón Todd Axtella, a Szent Pál rendőrfőkapitánya.

A nyilvántartás szerint az eset 2010. április 25-én reggel fél 6 körül történt. Mielőtt Heidit holtan találták volna, két hívás érkezett a 911-re a házaspár otthonából. Az első, 38 másodpercig tartó hívás Heiditól érkezett, majd másodpercekkel a hívás megszakadása előtt lövés hallatszott. A második hívás egy perccel később érkezett Nicholas-tól – írja a People.

A helyszínre érve a rendőrök megtalálták a nőt, egy lövés volt a hátán, Nicholas pedig a lábán sérült meg. A rendőrségi kihallgatáson kiderült, hogy a család 2010. április 26-áig el kellett hagyja az otthonát, ugyanis kilakoltatták őket.

“Annak ellenére, hogy április 26-án, hétfőn ki kellett volna költözzenek a házból, semmi jele nem volt ennek, nem csomagoltak, és más lakásra sem kötöttek bérleti szerződést” – mondta Elizabeth Lamin, Ramsey megyei ügyvéd asszisztens.

A nyomozás során a rendőrség azt is megtudta, hogy nincs semmilyen behatolóra utaló bizonyíték, és a Heidi hívása közben nem rögzítettek harcra utaló háttérhangot. Ezenkívül pedig semmit sem vittek el az otthonukból.

“Vasárnap reggel 6:32-kor Heidi Firkus meghalt. A Nicholas Firkus fegyveréből származó egyetlen lövéssel halt meg” – erősítette meg Lamin.

A férfit letartóztatták, szándékos emberölés vádjával, hiszen minden bizonyíték ellene szólt.

“Rendkívül hálásak vagyunk mindazokért, akik olyan keményen és sokáig dolgoztak az ügyön. És mindenkinek, aki imádkozott és mellettünk állt ezekben az években. Reméljük, hogy ezek a vádak végre rávilágítanak az igazságra. Annak ellenére, hogy tudjuk, hogy nem hozhatjuk vissza Heidit soha, ő mégis azt szeretné, ha fény derülne a teljes igazságra” – tette közzé a család a nyilatkozatot.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek