Celia 26 éves, tanár, imádja a divatot, de mivel mindössze alig 1 méter magas gyakran a diákjaival azonos méretű ruhákat kell vásároljon.

A divattervező tanárnő alig 1 méter magas, de szereti és elfogadja magát úgy, ahogy van!

Diastrophiás diszpláziában, a törpenövés ritka formájával született. Celia gyermekkorában nagyon szégyellte testalkatát, és mivel kortársai kigúnyolták, sokat sírt. Felnőtt korára azonban sikerült elfogadnia önmagát, visszanyerte önbizalmát, és egyáltalán nem zavarja, hogy a diákjai sokkal magasabbak nála.

A főiskolán, miközben tanárnak tanult, elkezdett hobbiból sminkeléssel foglalkozni. A tanítás is nagyban segített abban, hogy megszeresse a testét, és más szemszögből nézzen magára. Az alacsony testalkat azonban állandó kihívást jelent a mindennapi életben, az emberek folyamatosan megbámulják, sőt olyanok is akadnak, akik fényképezkedni szeretnének vele.

Celia egyszer megunta, hogy a ruháit csak a gyerekrészlegen tudja megvásárolni, ezért megtanult varrni, és innentől kezdve ő maga tervezte meg a ruhatárát. Celia úgy véli, hogy spanyol tanárként nem csak egy nyelvet ismertet meg a diákjaival, hanem legalább ennyire fontos az elfogadás megtanítása és a látókör szélesítése.

“Felnőtt koromban kezdtem másként tekinteni az életemre, és a fogyatékosságomra egy másfajta képességként néztem, ezután sokkal magabiztosabbnak éreztem magam” – mesélte Celia, aki bevallása szerint azért lett tanár, mert a gyerekek oktatása révén lehet pozitív változást elérni a világon, és a legfontosabb lecke, amit megtaníthat a diákjainak, az az, hogy tiszteljék és elfogadják egymást, a különbözőségek ellenére.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.