A csirkehús gyakorlatilag nélkülözhetetlen étel az asztalunkon. De azt vajon tudtad, hogy a csirkének vannak olyan részei, amelyek kifejezetten sok parazitát tartalmaznak? Ezek a részek károsak lehetnek az egészségünkre.

Tüdő

A csirke tüdeje tele van parazitákkal és baktériumokkal. Még ha magas hőmérsékleten készítjük is el, akkor sem pusztul el az összes mikroorganizmus, csak azok, amelyek érzékenyek a hőmérsékletre.

A tüdőben sok olyan baktérium halmozódhat fel, amely ellenáll a magas hőmérsékletnek. Az emberi testbe kerülve ezek a mikroorganizmusok könnyen kellemetlenségeket, problémákat okozhatnak. Ezért a szakemberek nem javasolják a csirketüdő fogyasztását.

Fej

Élete során a tyúk számos nem túlságosan hasznos, sőt, akár kifejezetten toxikus anyagot fogyaszthat, és ezek a méreganyagok felhalmozódnak a madár agyában.

Egy vagy két csirkefej elfogyasztása valószínűleg még nem okoz különösebb problémát, de ha sokat fogyasztasz belőle, az állat agyában található káros anyagok bejutnak a szervezetedbe, és negatív hatással lehetnek az egészségedre.

Csirkebőr

Sokan úgy gondolják, hogy a csirkebőr sok kollagént tartalmaz, ami javítja a bőr és a porcok egészségét. De valójában nincs olyan sok kollagén a csirkebőrben.

Nem szabad elfelejteni, hogy a bőr sok zsírt tartalmaz. Ezenkívül számos parazita és baktérium elrejtőzik a felszínén, és ha nagy mennyiségben fogyasztjuk, vagy nem megfelelően készítjük el, semmilyen hasznot nem jelent a szervezet számára. Éppen ellenkezőleg, megnövelheti a koleszterinszintet.

Csirkefar (püspökfalat)

Mindenki tudja, hogy ez az a testrész, ami nagyon közel van a kloákához, ahol az állat ürít. Tele van parazitákkal és baktériumokkal. Ha a csirkének ezt a részét fogyasztod, az hatással lehet az egészségedre.

Vannak, akik a püspökfalatot különleges finomságnak tartják, de a táplálkozási szakértők arra figyelmeztetnek, hogy egyáltalán nem egészséges. Azt is fontos tudni, hogy a püspökfalat szinte teljes egészében zsírszövetből áll.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.