A rádió, a tévé, a reklámok, a közösségi oldalak híráradata egyáltalán nincs jó hatással a testi és lelki egészségre. Az állandó pörgés és információdömping azt az érzést kelti, hogy semmire nincs időd, és mindenről lemaradsz, ezért állandóan kapkodsz és elégedetlen vagy.

Időnként mindenkinek szüksége van egy kis egyedüllétre, csendre, amikor csak befelé figyel, és nem éri semmi külső inger.

A csend 4 pozitív terápiás hatása:

1. Megszabadít a stressztől és a feszültségtől

Ha fáradt vagy, aggódsz és pánikolsz, csak a problémákon kattog a fejed, a legjobb, ha félrevonulsz egy csendes sarokba, vagy kiülsz a parkba egy eldugott padra. Próbálj meditálni vagy hallgass valami kellemes zenét.

2. Közelebb visz önmagadhoz és kreatívabb leszel

Az elcsendesedés, befelefordulás által közelebb kerülsz önmagadhoz, meghallod a belső hangod, és kreatívabb leszel.

3. Visszaáll a lelki egyensúlyod

Az állandó információáradat az agyban csökkenti a koncentrációs képességet. A csend segít a saját mentális forrásod helyreállításában.

4. Szabályozza az agyalapi mirigy működését

A stressz, a negatív érzelmek, a szorongás negatív irányba befolyásolja az agyalapi mirigy működését. A rendszeres meditáció, vagy néhány perc csendes elvonulás helyreállítja a hipotalamusz működését, de jó hatással lehet az Alzheimeres betegeknek is.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.