HolotropikumA betegség, amely hamarabb tönkreteheti a szervezetet, mint a rák! A tünetek...

A betegség, amely hamarabb tönkreteheti a szervezetet, mint a rák! A tünetek akár 5 évvel a diagnózis előtt is jelentkezhetnek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Azt mindenki tudja, hogy aki rosszindulatú daganatos megbetegedésben szenved, nagy az esélye annak, hogy hónapok, évek múlva már nem fog élni. De van még egy kór, amely több áldozatot követel, mint a rák, és amelynek tünetei 5 évvel bekövetkezte előtt megjelennek, így figyelmeztetve az illetőt a veszélyre.

A betegség, amely hamarabb tönkreteheti a szervezetet, mint a rák! A tünetek akár 5 évvel a diagnózis előtt is jelentkezhetnek!

Ez a betegség nem más, mint az idiopátiás tüdőfibrózis, amely ugyan ritka, de egyre gyakoribbá kezd válni, és többnyire a férfiakat támadja meg.

A betegséget egy gyulladás okozza, amit valamilyen ágens okoz, és amely a tüdőszövetben alakul ki, pontosan a léghólyagocskák és hajszálerek között. Ez azt eredményezi, hogy felszaporodik a kötőszövet és egyre kisebb lesz a tüdőkben a légzőfelület.

Azért nagyon súlyos betegségként tartják nyilván, mert nem gyógyítható, és konkrétan az oka sem ismert, csak gyanítható, hogy bizonyos veszélyes környezeti hatások állhatnak a háttérben.

Lássuk a tüneteket!

1. Nehéz légzés

Ez az egyik legjobban felismerhető jele a betegségnek, amely kialakulhat sportolás, fizikai munka során, de akkor is, amikor az illető csak fekszik, vagy ül.

2. Erős köhögés

Az erős, száraz köhögés, amely 8 hétnél is tovább tart, a tüdőfibrózis egyik jele lehet, főként ha a köhögés során még erős mellkasi fájdalmak és izomfájások is kialakulnak.

Ezt már olvastad? Lábaink 6 figyelmeztető jelzése, amit soha nem szabad figyelmen kívül hagyni!

3. Fáradtság

Mivel a tüdők nem tudnak megfelelően működni, a szervezet nem jut elegendő oxigénhez, így kialakul a fáradékonyság, a mozgás megterhelővé válik, és az éjszakák is forgolódással, álmatlansággal telnek.

4. Fogyás

Mivel a beteg szervezete több energiát fordít az emésztésre, ezért idővel veszít a testsúlyából.

5. Hippokratészi körmök

Az ilyen alakú körmök egyértelműen valamilyen légzőszervi megbetegedésre utalnak, amikor a tüdők nem képesek megfelelően működni, így a végtagokban oxigénhiányos állapot alakul ki.

Ezt már olvastad? Jelek a körmökön, amelyek nagyobb betegségekre utalhatnak

6. Izom- és ízületi fájdalmak

Ezt gyakran a tüdőfibrózis miatt kialakuló erős köhögés okozza. Sok beteg számolt be hasonló panaszokról.

7. Ödémák

Ha baj van a légzőszervekkel, akkor a keringés is érintve van, és megjelenhetnek az ödémás panaszok. Ilyen esetben is gyorsan orvoshoz kell menni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek