KuriózumA 62 éves nő a világ egyik legidősebb édesanyja lett - a...

A 62 éves nő a világ egyik legidősebb édesanyja lett – a lánya segített neki megvalósítani az álmát

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A nő az egyik legidősebb édesanya lett az Egyesült Államokban, amikor 62 éves korában életet adott legkisebb gyerekének. A lánya segített neki megvalósítani az álmát, akivel véletlenül éppen egy időben estek teherbe.

Kathy Blattner már a 40-es éveiben járt, amikor megismerkedett mostani férjével, Dr. John Blattnerrel, és már volt egy lánya, Sarah Utz, egy előző kapcsolatából. A férjével mindketten szerettek volna közös gyerekeket, de miután nem sikerült természetes módon teherbe esnie, Kathy egy termékenységi specialistához fordult segítségért. Ekkor tudta meg, hogy a maradék petesejtjei nem alkalmasak arra, hogy megvalósítsa az álmát, és gyereket szüljön.

Bár eleinte azt hitte, le kell mondania erről a vágyáról, Dr. Anthony Pearlson a petesejt adományozást javasolta lehetséges megoldásként. Kathy kezdetben bizonytalan volt ezzel kapcsolatban, de később mégis meggondolta magát. „Hálás lettem ezért a lehetőségért, és ez megváltoztatta a jövőmet. A hála mindent megváltoztat, és most a lehető legboldogabb vagyok” – magyarázta a nő.

A 62 éves nő a világ egyik legidősebb édesanyja lett - a lánya segített neki megvalósítani az álmát
Fotó: YouTube

Körülbelül egy évbe telt, mire megbarátkozott a petesejt adományozás gondolatával, és amikor végül emellett döntött, elkezdett donorokat keresni a családján belül. Az első alkalommal, amikor átesett a folyamaton, az unokahúga volt a donor. Kathy akkor egy fiúnak adott életet, aki azóta már tinédzserkorban van.

Amikor Kathy az 50-es éveiben járt, férjével úgy döntöttek, hogy szeretnének még gyerekeket, de az orvosok többsége ellenezte ezt a magas kockázati tényezők miatt. Kathy helyzetét ráadásul az is nehezítette, hogy mivel elérte a klimaxot, hormonpótló terápiára volt szüksége, ami felépíti a méh nyálkahártyáját. A hormonpótló kezelés azonban hosszú távon kockázatosnak számít az anyák számára, mivel szívrohamhoz, agyvérzéshez vagy mellrákhoz vezethet.

Egy orvos végül mégis segített neki valóra váltani az álmát. Dr. Sherman Silber szerint igazságtalan, hogy a társadalom elítéli azokat az idősebb nőket, akik anyák szeretnének lenni, mivel az idősebb férfiakkal szemben nem érvényes ugyanez az előítélet. Ezt tartotta szem előtt, amikor beleegyezett, hogy segít a házaspárnak.

A 62 éves nő a világ egyik legidősebb édesanyja lett - a lánya segített neki megvalósítani az álmát
Fotó: YouTube

Orvosuk támogatása ellenére Kathy és John továbbra is találkozott olyan emberekkel, akik elítélték a döntésüket, de igyekeztek inkább a pozitív példákra összpontosítani, különösen más olyan nők történeteire, akiknek szintén termékenységi problémáik voltak.

Kathy utolsó két terhessége esetében a lánya, Sarah adományozta a petesejteket. Miközben Kathy legkisebb babáját várta, a lánya is teherbe esett, így megosztozhattak ezen a felejthetetlen élményen. Történetüket az Örömapa 2 (Father of the Bride Part II) című filmhez hasonlították, ahol anya és lánya szintén egyszerre esnek teherbe.

A petesejt adományozással kapcsolatban Sarah azt mondta, egyáltalán nem érezte furcsának a helyzetet: „Ő az anya; nem érzek semmilyen genetikai kapcsolatot azon kívül, hogy a baba nővére vagyok” – mondta.

A 62 éves nő a világ egyik legidősebb édesanyja lett - a lánya segített neki megvalósítani az álmát
Fotó: YouTube

Kathy és John legkisebb lánya, Erma koraszülött volt, a 34. héten született, miután az édesanyának váratlanul emelkedni kezdett a vérnyomása, és körülbelül egy hónapig a kórházban kellett maradnia, de most már teljesen jól van.

John rendkívül hálás a feleségének, és azt mondja, nélküle nem lehetne ilyen csodálatos családja. Kathynek van még egy lefagyasztott embriója, és bár egyelőre nem tervez újabb terhességet, megnyugtatónak találja a tudatot, hogy lenne esélyük bővíteni a családot, ha valaha úgy döntenének a férjével.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek