KuriózumA 46 éves tornász a 8-dik, és egyben az utolsó olimpiáján vett...

A 46 éves tornász a 8-dik, és egyben az utolsó olimpiáján vett részt!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 46 éves tornász a 8., és egyben az utolsó olimpiáján vett részt!

A sportolók nagyrésze örül, ha életében egyszer eljuthat egy olimpiára, viszont a 46 éves üzbég tornász a nyolcadik, és egyben az utolsó olimpiáján vett részt. Oksana Chusovitina közel 30 éves karrierjét a tokiói döntős szerepléssel fejezte be.

Az olimpián általában nagyon fiatal versenyzők vesznek részt, legalábbis a 46 éves Chusovitina-hoz képest, aki már a pekingi olimpián is idősnek számított, nem hogy a mostani tokióin. A 46 éves sportoló “nyugdíjba vonulásának” az egyik oka, hogy már a 22 éves fia is idősebb, mint a legtöbb sportló, és szeretné végre a családnak szentelni az életét.

Oksana Chusovitina 16 évesen szerepelt először Indianapolisban, akkor 1991-ben aranyat nyert a csapatversenyben és ezüstöt az ugrásban.

A tokiói olimpián búcsúzó Oksanát nem csak pályatársai, hanem az egész világ méltóképp ünnepelte.

“Sírtam a boldogságtól. Hosszú időn keresztül nagyon sokan szurkoltak nekem. Kicsit vegyes érzelmekkel, de búcsút mondok a sportnak” – mondta a sportolónő. A Nemzetközi Gimnasztikai Szövetség Twitteren azt írta, hogy abban a pillanatban, amikor elbúcsúzott, “szem nem maradt szárazon”.

“Azt hiszem tényleg itt az ideje. Anya és feleség szeretnék lenni” – mondta búcsúzóul a sportoló.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek