HolotropikumA 40-es londoni férfiak a legboldogtalanabbak

A 40-es londoni férfiak a legboldogtalanabbak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A negyvenes éveikben járó londoni férfiak a brit társadalom legkevésbé boldog tagjai, míg a nyugdíjasok élvezik a leginkább az életet – erre jutott a brit statisztikai hivatal elemzése.

A lakossági minta meglehetősen hatalmas: 80 ezer embert faggattak közérzetükről. A végeredmény szerint a 45-49 év közötti férfiak a legelégedetlenebbek, míg a 65-80 közöttiek a legelégedettebbek. Utóbbiak után a 16-19 éves korosztály érzi magát a legjobban.

A területi eloszlást illetően London az legborúsabb hangulatú, jóllehet a legtehetősebb – csaknem egyharmaddal haladja meg az ottani egy főre jutó gazdasági termelés az országos átlagot. A legboldogabbak az észak-írországiak.

A nemek közötti „versenyt” a nők nyerték: ők elégedettebbek életükkel, mint a férfiak, és ez szinte az összes korcsoportra igaz. A kivétel a 65 év felettieké, akkor fordul a kocka, és az erősebb nem élvezi jobban az életet – bár csak kicsivel.

A családi állapotot tekintve, a házasok elégedettebbek az élettel, de nemcsak az egyedül élőkhöz, hanem az élettárs párokhoz képest is. Utóbbiak közérzete jobb a „szingliknél”.

A gyerekes párok akkor a legboldogabbak, amikor csemetéjük 1 évnél ifjabb, és akkor a legidegesebbek, amikor 11-16 év közötti korba lép.

Etnikai szemszögből a fehérek és az indiaiak a legboldogabbak Nagy-Britanniában, míg a bangladesi és pakisztáni közösségek a legfeszültebbek – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Forrás: MTI

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek