KuriózumA 4 legveszélyesebb edény, amelyet érdemes lecserélni!

A 4 legveszélyesebb edény, amelyet érdemes lecserélni!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 4 legveszélyesebb edény, amelyet érdemes lecserélni! A cikkben megtudhatod, hogy mire!

Ha fontos számodra az egészséged, akkor olyan ételeket fogyasztasz, amelyek nem tartalmaznak veszélyes anyagokat. Igen ám, de mi van az edényekkel, amelyben elkészíted az ételeket, hiszen főzhetsz bio hozzávalókból, ha a serpenyő, amiben elkészül a finomság, mérgező részecskéket bocsát ki.

Most következzen 4 edénytípus, amit nem szabad használni.

1. Teflon bevonatú edények

Hő hatására mérgező anyagok szabadulnak fel és kerülnek az ételekbe. A teflon edényeket úgynevezett PTFE-el (polytetrafluoroethylene) vonják be, amelyet ha 575 fokos hőhatás ér, akkor elkezd rákkeltő anyagokat kibocsátani,  minél használtabb az edény, annál nagyobb koncentrátumban.

Főként mell-, prosztata-, vagy petefészekrákot okozhat a teflon bevonatú edény. Sokkal egészségesebb választás az öntött vasból készülő edény.

2. Alumíniumból készült edények

Az alumínium könnyen megmunkálható, mégis időtálló fém, ezért előszeretettel készítenek belőlük edényeket. Viszont a magas alumínium az idegrendszerre mérgező hatással van, hozzájárulhat az Alzheimer-kór, vagy az amiotrófiás laterálszklerózis kialakulásához. Ezen edények, használati eszközök helyett inkább használjunk üvegből készült tárgyakat, mert azok nem mérgezőek.

3. Rézből készült edények

Kis mértékben szüksége van a szervezetnek rézre, de nagy mértékben nehézfém mérgezést okozhat. Ezen eszközök helyett inkább érdemes olyan edényeket használni, amelyek rozsdamentes acélból készülnek.

4. Kerámiából készülő edények

A kerámiabevonattal készült edények első ránézésre szépnek és ártalmatlannak tűnnek. Pár hónapos használat után viszont a kerámia-felület megreped, és ólom, illetve kadmium kezd szivárogni belőle, ami nem tesz jót a szervezetnek. Az ólommérgezés rendkívül súlyos betegség, a tünetek között ott van az erős has- és fejfájás, okozhat meddőséget, és a legrosszabb esetben akár végzetes is lehet.

Ha már kerámia edényekből szeretnél enni, akkor válassz olyat, amely 100 százalékban kerámiából és természetes anyagokból készült.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek