KuriózumA 4 hónappal korábban született kislány végre hazamehetett a családjához, hogy megünnepelje...

A 4 hónappal korábban született kislány végre hazamehetett a családjához, hogy megünnepelje az első karácsonyát

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Missouri állambeli család számára az idei karácsony valóban különleges jelentőséggel bír. A 27 éves Maddie Statler és férje, a 30 éves Dylan Statler végre hazavihették kislányukat, Evangeline „Evie” Statlert, aki a vártnál 4 hónappal korábban született, és majdnem 10 hónapot töltött a kórházban. A szülők azt mondják, ő a legnagyobb karácsonyi ajándék, amit csak kaphattak.

Evie-t csak július közepére várták, de március 24-én született meg, és mindössze 50% esélye volt a túlélésre. Születésekor alig 400 grammot nyomott.

„Az, hogy az időzítés karácsonyra esett, szimbolikus, szinte olyan, mintha ő lenne a mi ajándékunk”mondta az édesapa, miután Evie-t december 18-án hazaengedték.

Maddie márciusban egy nap hátfájással ébredt, és később a nap folyamán elkezdődtek a szülési fájások. Miután vérzést tapasztalt, a nő bement a kórházba. Ott gyógyszereket kapott, hogy leállítsák a vajúdást, de a vérzés nem maradt abba. A vérzést a méhlepény (placenta) korai leválása okozta, ami a terhesség egyik súlyos szövődménye lehet. Ezért az orvosok kénytelenek voltak sürgősségi császármetszéssel világra segíteni a babát.

„Határozottan ijesztő volt” – mondta Maddie. „Nem tudtuk, hogy mindketten túléljük-e vagy sem, és nem tudtuk, mi fog történni valójában. Olyan pici volt, mint egy kismadár.”

A 4 hónappal korábban született kislány végre hazamehetett a családjához, hogy megünnepelje az első karácsonyát
Fotó: BJC HealthCare

Az orvosok azt mondták a házaspárnak, hogy újdonsült lányuknak kevesebb, mint 50% esélye van a túlélésre. „Minden egyes nap, amit átvészeltünk, olyan volt, mint egy győzelem – ha még egy napot túléltünk az elején, azt győzelemnek tekintettük” – magyarázta Dylan.

Evie-t júliusban átszállították a St. Louis Gyermekkórházba speciális ellátásra, mivel még mindig a túlélésért küzdött, és olyan komplikációkkal kezelték, mint például a magas vérnyomás a tüdő artériáiban.

„Nagyon hosszú tartózkodásra számítottunk” – mondta Dr. Melissa Riley, aki Evie gondozásért felelt. „Amikor ideérkezett, olyan betegen, amilyen akkor volt… ha akkor valaki azt kérdezte volna tőlem, hogy karácsonyra otthon lesz-e, azt mondtam volna, hogy nem fogadnék erre” – tette hozzá az orvos.

Evie-nek mégis sikerült leküzdenie az akadályokat, és minden eséllyel dacolva első karácsonyát már otthon töltheti a szüleivel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek