Kuriózum94 éves korában fejezte be a középiskolát a nagymama

94 éves korában fejezte be a középiskolát a nagymama

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

“Nagyon hálás vagyok! Úgy gondolom, jobb később, mint soha” – mondta a 94 éves hölgy, aki 79 év késéssel kapta kézhez a diplomát.

94 éves korában fejezte be a középiskolát a nagymama

Grace Lee Mclure Smith 94 éves volt, amikor befejezte a középiskolát, a záróünnepséget pedig az egyik unokája szervezte a Hazel Green gimnáziumban.

“Nagyon hálás vagyok. Jobb későn, mint soha, nem igaz?” – mondta. Smith 1942-ben 16 éves korában abbahagyta a Hazel Green gimnáziumot, miután férje katonaként bevonult a második világháborúba.

“Soha nem említette, hogy bármit is megbánt volna az életben. Utólag visszagondolva, soha nem döntött volna másképp, hiszen nagyon szerette nagyapámat, úgy élt, hogy nem szenvedett semmiben hiányt, de ez az egy, hogy befejezze a középiskolát, mindig is nagyon fontos volt neki” – mesélte az unokája, Erin Wilson, aki segített az ünnepség megszervezésében.

Annak ellenére, hogy nem tudta befejezni a középiskolát, Grace Smith mindig a szívügyének tartotta az oktatást. Buszvezetőként dolgozott a Madison megyei iskolarendszerben, legfőbb küldetése a diákok biztonsága volt.

“Több mint 30 évig iskolabuszt vezetett Madison megyében, a hallgatóinkért dolgozott, és 30 éven keresztül biztonságosan eljuttatta őket otthonról az iskolába, majd vissza” – mondta Tim Hall, az iskola tisztviselője. Wilson, a Legacy Általános Iskola tanára elmondta: “Iskolás koromban én is busszal jártam, Grace sok gyerek számára volt példakép.”

Az iskola egy képet tett közzé az új diplomásról, aki a ballagási sapkában és tógában pózol, és ezt írták: “Gratulálok, Mrs. Smith!”.

“Úgy érzem, nem érdemlem meg ezt a nagy tiszteletet. Sokkal több ember van, aki sokkal jobban megérdemli, mint én. Csak a munkámat végeztem, hiszen szerettem” – mondta a “friss” végzős.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek