Egy boldog, fiatal pár igen különleges ajándékot kapott az esküvőjén, amin az az utasítás állt, hogy csak akkor nyissák fel, ha válságban a kapcsolatuk. Viccesnek, és furának találták ezt az ajándékot, és nem is hitték igazán, hogy majd segítségükre lehet, de betartották az ígéretet.

Teltek-múltak a hónapok, az évek, oszlani kezdett a rózsaszín köd, átalakult a szerelem, és egyre több probléma ütötte fel a fejét a pár életében. A különleges és titokzatos ajándékot Allison nagynénitől kapták, akinek viszont volt már egy kevés tapasztalata a házasság területén, ezért úgy gondolták, hogy csak jó lesz majd szükség esetén az ajándéka. Az első veszekedés után persze még nem nyitották ki a kis dobozt, hiszen úgy gondolták, hogy még ők maguk is meg tudják oldani a problémát.

A második kisebb vita alkalmával sem nyitották fel a dobozt, azonban, amikor már ajtócsapkodások, és egy hetes mosolyszünet is követte a veszekedést, akkor úgy döntöttek megnézik, mit tud a doboz. Azonban az első pár lépés után megtorpantak, eszükbe jutott, ha most felbontják a dobozt, akkor mi lesz a segítségükre, ha még nagyobb bajban lesznek. Eltelt 9 év, és mindig úgy sikerült megoldaniuk a felmerülő problémákat, hogy nem kérték a doboz segítségét.

“Ha felnyitottuk volna a dobozt, az azzal lett volna egyenlő, hogy elbuktunk, hiszen mi magunk már nem tudjuk megoldani a problémáinkat. Sokszor álltunk már nagyon közel hozzá, hogy felnyissuk, de végül mégis mindig lebeszéltük magunkat róla. A makacsságunk és az eltökéltségünk akadályozott csak meg, viszont így együttes erővel oldottuk meg a felmerülő problémákat. Mindig arra gondoltunk, hogy tényleg ez volt a legnehezebb probléma? De mi lesz, ha felnyitjuk a dobozt, és utána jön egy még nagyobb akadály?” – foglalta össze a pár a kilenc év tapasztalatát.

Egy esküvőre voltak hivatalosak, és nem tudták eldönteni, hogy, mit vigyenek ajándékba. Akkor jutott eszükbe, hogy kibontják azt az ajándékot, ami a legtöbbet jelentetett a kapcsolatukban, és ihletet merítenek. A dobozban két üzenet volt, mind a kettő névre szóló: a nőnek azt tanácsolta a nagynéni, hogy vegyen egy pizzát, a férfinak pedig, hogy vegyen egy csokor virágot, és egy üveg bort. Két kristálypohár volt a csomagban a borozáshoz, egy kis pénz, és olyan kellékek, amelyek segítségükre lehetnek a nagy veszekedési utáni lenyugváshoz, pl. egy stresszoldó habfürdő.

“Azt gondoltuk, hogy az ősi titkot fogjuk megtudni, ha kinyitjuk a dobozt, de végül teljesen hétköznapi dolgokkal találkoztunk, amelyek bár jelentéktelennek tűnnek, de alapvetően fontosak a boldog házasélethez. A kis csomag titokzatossága pedig hosszú éveken keresztül tartotta bennünk a lelket, és még jobban összekovácsolt” – mondta a pár.

Miután felbontották a csomagot, többé már nem volt kérdéses számukra, hogy mit adnak ajándékba az ifjú párnak.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.