Kuriózum9 dolog, ami jobbá tesz egy kapcsolatot, és amit gyakran figyelmen kívül...

9 dolog, ami jobbá tesz egy kapcsolatot, és amit gyakran figyelmen kívül hagynak a szerelmesek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

9 dolog, ami jobbá tehet egy párkapcsolatot, és amelyet gyakran figyelmen kívül hagynak a szerelmesek!

9 dolog, ami jobbá tesz egy kapcsolatot, és amit gyakran figyelmen kívül hagynak a szerelmesek!

A mézeshetek nem tartanak örökké, és az évek során a szerelmesek személyisége is változáson megy keresztül, minden változás lelki viharokkal, fájdalommal jár. Azonban van pár hasznos párkapcsolati tanács, amelyek valóban segítenek megelőzni, és áthidalni a nehéz időszakokat. Lássuk, melyik ez a 9 tanács.

1. Kommunikáció

Mindaddig, míg van kommunikáció két ember között, addig kapcsolat is van. Ha hosszan tartó kapcsolatot szeretnél, akkor a kommunikációnak közted és a párod között, erősnek kell lennie. Mikor hazaértek a munkából, inkább beszélgessetek, ahelyett, hogy bekapcsolnátok a tévét, és némán, egymás mellett ülve vacsoráznátok.

2. Ne felejtsd el a “szeretlek” szót

A kapcsolat meghittségének fokmérője az, hogy hányszor hangzik el a “szeretlek”, naponta. Ez azért fontos, mert mindenki tudni akarja, hogy mennyire szereti a párja, mennyire őszinték az érzelmei. Ha ez a szó ritka egy kapcsolatban, akkor az némi aggodalomra ad okot.

3. Közös célok, közös érdeklődési kör

Abból sosem lehet baj, ha két embernek közös az érdeklődési köre, és még imádják is egymást. Sokszor az ellentétek vonzzák egymást állítás a való életben nem működik, inkább a hasonló érdeklődési körű emberek azok, akik stabil és boldog párkapcsolatban élnek. Ha két ember szeret egy dolgot, közös a hobbijuk is, akkor az életük is hosszabb ideig lesz közös.

4. Ki kell mondani: “bocsánat”

Ha egy kapcsolatban valamelyik fél, vagy senki nem tud bocsánatot kérni, ha hibát követett el, akkor pár év múlva kialakulhat egy domináns és egy elnyomott szerep, amibe valaki belekényszerül, mert a másik fél nem hajlandó beismerni, ha hibát vétett. Ez pedig sok jóra nem ad okot a kapcsolat jövőjét illetően.

5. Megbocsátás

Minden kapcsolatban lesz egy hullámvölgy, ahol a felek megbánthatják, megsérthetik egymást. Azonban ha elhangzik a bocsánatkérés, egy esélyt adni kell az illető félnek, és ha igazán erős egy kapcsolat, akkor a megbocsátás és a kibékülés sem marad el.

6. Kompromisszum

A házasságnak, komoly párkapcsolatnak mindenki úgy indul neki, hogy egy életre fog szólni. És ez nagyon komoly dolog, ami kompromisszumok megkötése nélkül nem lesz lehetséges. Mivel két különböző ember dönt úgy, hogy egymással szeretné leélni az életét, ez csak úgy működhet és lehet sikeres, ha mindkét fél alkalmazkodik a másikhoz, olyan dolgokat is megtesz a kapcsolat érdekében, amit ha egyedül élne, bizony nem tenne meg.

7. Fontos az énidő

Ahhoz, hogy mégis mindkét fél önmaga lehessen, szükség van egy bizonyos időre, hogy mindenki azt tegye, amit szeret. Ez lehet napi fél óra sport, olvasás, jóga, vagy bármi egyéb, amikor mindenki magára figyel, elmerülhet a gondolataiban.

8. A kapcsolatért dolgozni kell

Bármilyen kapcsolatért tenni kell, különben beindulhat az elszigetelődési folyamat, és ez senkinek sem kedvez. Egy párkapcsolatban a későbbiekben kell sokat dolgozni, nem az elején, amikor még minden szép és csodás. Ezért kell évek múlva is meglepni egymást, elmenni vacsorázni, szórakozni.

9. Egymás álmainak támogatása

Ha mindkét félnek megvannak az álmai és azok támogatásra lelnek, mégpedig a párjuk részéről, az nagy erőt és energiát ad a kapcsolatnak, és megalapozza a boldog és erős köteléket a szerelmesek között.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek