Minden anya-gyerek kapcsolat különleges, hiszen egy olyan elemi kötődésről beszélhetünk, amely semmi máshoz ne fogható. Az anya-lánya kapcsolatról már megannyit hallhattunk, de mi a helyzet az anya-fia kapcsolattal? Az nem érdemel akkora figyelmet, mint a lányos anyák viszonya?

Akinek kisfia van, az a következőkben teljes mértékig át fogja tudni érezni, amiről szó lesz, ugyanis az anya-fia kapcsolat sokkal különlegesebb, mint bármelyik más. Egy anya és a fia közti kötelék alapja az egymás erősítésében és bátorításában rejlik.

Az anya-fia kapcsolatok 9 különleges és nem mindennapi vonása.

1. A fiúk már az édesanyjukkal való kapcsolatuk során megtanulhatják, hogyan is kell szépen bánni egy nővel

Édesanyaként szinte észrevétlenül ültetheted el a kisfiadban a nők iránt érzett tiszteletet. Rávezetheted, hogy hogyan lehet felvidítani egy nő kedvét, hiszen ha például látja, hogy az édesanyja kedvtelen, mindent megpróbál majd, hogy mosolyt csaljon az arcodra. Ha törődsz vele, akkor egy védelmező férfit nevelhetsz a kisfiadból.

2. Ha egy szerető édesanya támogatását élvezi, sokkal tudatosabban haladhat a sikeres élet felé

Minél több időt, energiát fektetsz abba, hogy tanítsd, neveld, annál inkább kinyílik számára a világ. Tanítsd meg neki, hogyan lehet igazán önmaga, és milyen lépések mentén érhet el az álmaihoz.

3. A kisfiaddal való kapcsolat segíthet lezárni a múltban szerzett tapasztalataidat

Ha képes vagy megnyílni előtte, és őszintén elmondani neki, hogy biza neked is voltak nehezebb időszakaid, akkor nem csak az életre készíted fel, hanem a saját lelkedben is elcsendesül a múltbéli emlékek szította vihar

4. Édesanyaként sokat tehetsz a kisfiad érzelmi intelligenciájáért

A fiúknál különösen fontos tényező rávezetni őket, hogy nekik is lehetnek érzéseik, sőt… Ők is nyugodtan sírhatnak alkalomadtán, hiszen mindannyian emberek vagyunk és ez így természetes. Tudatosítsd benne, hogy az érzelmek elfojtása semmi jóra nem vezet, és ha valami bántja azt fel kell ismerni és tenni kell ellene.

5. Ha minél több olyan dologgal szembesül, amelyek kihatással vannak a te mindennapjaidra, mindent megpróbál majd, hogy a jó irányba változtassa ezeket

Egyetlen kisfiú sem szereti szomorúnak látni az édesanyját. A dolog logikája nagyon egyszerű, ha valami elszomorít téged és ezt ő megérzi, ő is kedvtelenné válik, ezért aztán mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédjen téged.

6. Minél több időt tölt veled, annál könnyebben fogja kifejezni önmagát

Minél több időt töltünk az édesanyánk társaságában, annál inkább ráébredünk, hogy az érzéseinket jó dolog kimutatni, mert segít abban, hogy rátaláljunk önmagunkra, és hogy olyan embereket gyűjtsünk magunk köré, akik önmagunkért szeretnek.

7. Édesanyaként te leszel az első nő az életében, aki iránt szeretetet érez

Minden kisfiú elsőként az édesanyjába szeret bele és ez egy csodálatos dolog. A szíve mélyén mindig is te leszel az első számú nő az életében, hiszen annyi mindent köszönhet neked.

8. Már nagyon fiatal korában rászoktathatod, hogy az egészsége és a jóléte mindennél fontosabb

Anyaként tudatosan oda kell figyelnünk, hogy mit szeretnénk átadni a gyermekünknek. Az önzetlenség és a segítőkészség megtanítása fontos dolog, de vezessük rá a kisfiúnkat, hogy semmi és senki nem lehet fontosabb a saját egészségénél.

9. Minél jobban összeszoktok, annál inkább fogtok igazi társként tekinteni egymásra az élet során

Minél szorosabb a köztetek lévő kötelék, annál erősebb párost fogtok alkotni az életben. Annyira szép dolog, hogy történjék bármi, ti mindig ott lesztek egymásnak. És ez a fajta kötelék tényleg semmi máshoz nem hasonlítható.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.