Kuriózum87 évet éltek házasságban és velünk is megosztják hosszú kapcsolatuk titkát

87 évet éltek házasságban és velünk is megosztják hosszú kapcsolatuk titkát

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Zelmyra és Herbert Fisher 1924. május 13.-án házasodott össze. 2008-ban bekerültek a Rekordok Könyvébe, hiszen ők voltak a leghosszabb ideig házastársi kapcsolatban, 84 évig. Herbert 2011-ben hunyt el, 105 évesen, Zelmyra pedig 2013-ban, ugyancsak 105 éves korában. A pár 87 évet élt házasságban, Herbert haláláig.

herbert-and-zelmyra

Míg életben voltak, a sikeres házasságuk titkairól kérdezték őket:

1. Mi döbbentett rá, hogy talán az egész életeteket egymás mellett tölthetitek? Féltetek egyáltalán?
Minden egyes nap elteltével a kapcsolatunk erősebb és biztosabb lett. A válás sosem volt egy opció, és meg sem fordult a fejünkben.

2. Honnan tudtátok, hogy a házastársatok a megfelelő társ a számotokra?
Együtt nőttünk fel és legjobb barátok voltunk még mielőtt összeházasodtunk volna. Egy barátság egy életre szól, a mi házasságunk viszont egy egész életen át tartott.

3. Van valami, amit 80 év házasság után teljesen másképp csinálnátok?
Semmin sem változtatnánk. A házasságunknak nincs titka, mi csak azt tettük amire nekünk és a családunknak szüksége volt.

4. Mit tanácsoltok azoknak, akik próbálják megőrizni magukban azt a reményt, hogy a nekik megfelelő pár létezik valahol?
Zelmyra: Az én párom csak a szomszédban volt! Egy megfelelő pár soha sincs túl távol, ne veszítsétek el a reményt – amikor találkozol vele, tudni fogod, hogy ő az.

5. Mi volt a legjobb tanács a házasságról, amit valaha kaptatok?
Tisztelet, támasz, és jó egymás közti kommunikáció. Légy odaadó, őszinte és valódi. Szeressétek egymást TELJES szívetekből.

6. Mik egy jó házastárs tulajdonságai?
Zelmyra: Dolgos és jó gondoskodó. Az ezerkilencszázhúszas évek nehezek voltak, de Herbert mindig is csak a legjobbat akarta és a legjobbról gondoskodott, hogy meglegyen nekünk. Egy jó emberhez mentem férjhez!

7. Melyik a legszebb Valentin napi emléketek?
Zelmyra: Minden este főzők vacsorát. Herbert hamarabb jött haza a munkából és meglepett, ő főzte a vacsorát nekem! Egy nagyon jó szakács!
Herbert: Azt mondtam neki, hogy főzők neki vacsorát, úgyhogy pihenhet egyet. Az arckifejezése felderítette a napomat!

8. Nagyon fiatalon házasodtatok össze – hogy sikerült azt megvalósítani, hogy személyes fejlődésetek ne váljon kapcsolatotok kárára?
Minden ember aki egy magot elültet és learatja a termést, együtt ünnepel. Egyének vagyunk, de együtt többet valósítunk meg.

9. Melyik a legkedvesebb emléketek a 85 év házasságból?
A hagyatékunk: 5 gyermek, 10 unoka, 9 dédunoka, és 1 ükunoka.

10. Könnyebb a kommunikáció az idő elteltével? Hogyan őriztétek meg türelmeteket?
Mivel a gyerekek már felnőttek, bizonyára most többet beszélgetünk. Tudjuk élvezni a verandán a hintaszékben eltöltött időt – együtt.

11. Hogyan boldogultatok akkor, amikor hosszabb ideig fizikailag távol voltatok egymástól?
Herbert: Két hónapot voltunk egymástól távol, amíg a feleségem kórházban volt a kisebbik gyerekünkkel. Életem legnehezebb időszaka volt. Zelmyra anyja segített a háztartásban és a gyerekekkel, különben megőrültem volna.

12. Egy nehezebb nap végén, mi a legfontosabb dolog, amire odafigyeltek?
Mindig emlékezz arra, hogy a házasság nem egy verseny. Isten azért hozott össze benneteket ugyanabba a csapatba, hogy győzzetek.

13. Fontos a veszekedés?
A fizikai bántalmazás soha! Egyezzetek meg abban, hogy rendben van az, ha nem értetek egyet, és veszekedjetek azért, amiért igazán érdemes. Tanuljatok meg hajlékonyak lenni – és nem eltörni!

14. Mi az egyetlen dolog, ami bennetek közös és minden mást felülmúl?
Mindketten keresztények vagyunk és hiszünk Istenben. A házasság egy elkötelezettség Isten előtt. Mindennap közösen imádkozunk egymásért.

A kapcsolatok munkát igényelnek és sokszor nem könnyű munkát, de nem lehetetlen. Mindannyiunknak hasznos lehet ez a pár tanács tapasztalt házastársaktól, ezért oszd meg gondolataikat barátaiddal, családoddal.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek