Otthon8 módszer, amivel pillanatok alatt megszabadulhatsz a negatív energiáktól az otthonodban

8 módszer, amivel pillanatok alatt megszabadulhatsz a negatív energiáktól az otthonodban

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nincs is annál rosszabb, mint amikor úgy érzed, nincs elég energiád a saját otthonodban. Az otthonodnak a pozitivitás, az optimizmus és a boldogság szentélyének kellene lennie, nem pedig egy olyan helynek, ami elszívja a nyugalmat és az örömet az életedből.

Íme, a leghatékonyabb módszerek, amelyekkel pillanatok alatt megszabadíthatod az otthonodat a negatív energiától. Akár most rögtön is kipróbálhatod ezeket.

1. Szellőztess

Az első lépés ahhoz, hogy minden negatív energiát eltávolíts az otthonodból a szellőztetés. Még ha hideg is van odakint, tárd szélesre az ablakokat, és ha lehet, hozz létre egy kis huzatot is, hogy az összes stagnáló energia távozzon a lakásból. A friss levegő hihetetlenül erőteljes tud lenni.

2. Rázd ki a párnákat, pokrócokat

Amíg az ablakok még tárva-nyitva vannak, és a levegő még szabadon áramlik az otthonodba, fogj meg minden lepedőt, takarót és párnát, rázd ki, amennyire csak tudod, majd rendezd el azokat esztétikusan.

3. Égess füstölőt

A füstölő elégetése nagyon régi spirituális gyakorlat (a papok például ünnepi misék alatt is égetnek tömjént, a buddhista szerzetesek pedig meditáció közben használnak füstölőket). Miért ne használhatnál te is füstölőket az otthonodban? A füstölő segít eltávolítani a negatív energiát, valamint nyugodt és derűs légkört teremt.

4. Javíts meg vagy dobj ki minden törött/elromlott tárgyat

Van egy széked, ami eltörött, és már több mint egy éve szeretnéd megjavíttatni? Ha most nem teszed meg, soha nem fogod. Szánj egy kis időt azokra a dolgokra, amik elromlottak, eltörtek, mert ezek révén negatív energiát tartasz az otthonodban. Ha nem javítod meg ezeket a tárgyakat, dobd ki vagy, ha még használhatóak, adományozd el azokat.

5. Használj narancs illóolajat

Ki ne szeretné a narancs illatát? Azt tudtad, hogy a narancs illóolaj segít megszüntetni a negatív energiát és javítani a hangulatot? Használhatsz aromaterápiás párologtatókat, vagy elkeverhetsz néhány csepp narancsolajat vízzel egy szórófejes flakonban, és ezzel az egész házat körbefújhatod.

6. Szabadulj meg a rendetlenségtől a lehető leggyorsabban

Nem véletlenül érezzük magunkat olyan jól egy alapos takarítás után – a tárgyak rengeteg energiát megőriznek, amelyek fizikailag, mentálisan, érzelmileg és spirituálisan is gátakat emelhetnek elénk. Ráadásul a rendetlenségtől fáradtnak és stresszesnek érezzük magunkat. Végezz egy általános nagytakarítást, amilyen gyorsan csak teheted.

7. Égess zsályát

Az amerikai őslakosok körében nagyon népszerű technika a negatív energia gyors megszüntetésére a zsálya égetése. A szárított zsálya füstje azonnal megtisztítja a levegőt, inspirációt és motivációt ad, valamint az egész otthonodban nyugalmat és békét teremt.

8. Helyezz el több tükröt az otthonodban

Ahhoz, hogy több pozitív energiát vonzz be az otthonodba, próbálj meg minél több tükröt elhelyezni ott. Ezzel ugyanakkor a nagyobb tér látszatát is keltheted.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek