Kuriózum8 módszer, amivel a mesterséges intelligencia megkönnyítheti az életedet 2024-ben

8 módszer, amivel a mesterséges intelligencia megkönnyítheti az életedet 2024-ben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A mesterséges intelligencia rohamos fejlődésnek indult az utóbbi időben, és mostanra már elég jól el tudja végezni az ismétlődő, monoton feladatokat, ezáltal megkönnyítve a mi dolgunkat is.

Chatbotok kreatív ötleteléshez és kérdések megválaszolásához

Az olyan chatbotok, mint a ChatGPT és a Google Bard hasznos eszközök lehetnek a kérdések megválaszolásához vagy egyszerűen csak ahhoz, hogy leteszteljük az ötleteinket.

Bár nem minden válasz lesz 100%-ban pontos, ezek a programok gyakran jó kiindulópontot nyújtanak.

Ha segítségre van szükséged egy olyan feladathoz, mint például egy e-mail megírása vagy egy prezentáció összeállítása, a chatbotok megadhatják a szükséges válaszokat.

Az olyan AI hangalapú asszisztensek, mint az Amazon Alexája és az Apple Sirije szintén nagyszerűek arra, hogy megválaszolják a kérdéseinket.

A lakás kitakarítása

Bár a teljes körű, alapos nagytakarítás egyelőre nem oldható meg emberi erőbefektetés nélkül, a porszívózás például olyan feladat, amivel a mesterséges intelligencia is nagyszerűen elboldogul.

Az olyan eszközökkel, mint a Roomba, beállíthatunk egy ütemtervet, így mire hazaérünk, már tiszta lakás vár bennünket. Egyes készülékek ráadásul a porzsák automatikus kiürítésére is képesek, így ezzel sem kell foglalkoznunk.

Napirendtervezés

A zsúfolt időbeosztás miatt megfeledkezhetünk bizonyos tervekről, programokról, vagy legalábbis állandó stressznek vagyunk kitéve emiatt. A mesterséges intelligencia személyes asszisztensként segíthet megtervezni a napirendünket, és emlékeztethet az elvégzendő feladatokra, így már nem kell amiatt aggódnunk, hogy elfelejtünk valamit.

Pénzügyi tanácsadás

A pénzügyek nyomon követése nehéz feladat, de a különböző mesterséges intelligencián alapuló programok és alkalmazások ebben is a segítségünkre lehetnek. Az olyan programok, mint a Cleo, a PocketGuard, a Rocket Money és a Wally segítenek költségvetést készíteni, nyomon követni a számlákat, emlékeztetni a közelgő kiadásokra, stb.

A befektetésben is a segítségünkre lehetnek

A befektetés jó ötlet lehet, de sokan egyszerűen nem tudják, hogy kezdjenek hozzá. Az olyan eszközök, mint a Magnifi, ennek a problémának a megoldására készültek. Ez a program segít a személyes céljainknak megfelelő, intelligens befektetési döntések meghozatalában.

Intelligens otthonok, amelyek kényelmesek és biztonságosak

A mesterséges intelligenciának köszönhetően többek között a hőmérsékletet és a világítást is vezérelhetjük az otthonunkban a telefonunkról. Ráadásul biztonsági rendszerekről is gondoskodhatunk, amik mozgásérzékeléssel vagy arcfelismeréssel működnek.

Utazások megtervezése

A mesterséges intelligencia leveheti az utazás megszervezésének terhét a vállunkról, így nekünk már csak élveznünk kell a nyaralást. Az olyan mesterséges intelligencia-eszközök, mint a Roam Around, javaslatot tehetnek az optimális útvonalakra, összegyűjthetik a látnivalókat egy adott területen, sőt, az időjárás előrejelzéseket is ellenőrizhetik, ezáltal megkönnyítve a csomagolást, de a legmegfelelőbb szállások megtalálásában is a segítségünkre lehetnek.

Segíthet az egészségügyi és fitneszcélok elérésében

Az AI eszközök az egészséggel és testmozgással kapcsolatos célok elérésében is hasznosak lehetnek. Több olyan okosóra és fitneszkarkötő is létezik, mint például az Apple Watch és Fitbit, amelyek segítenek nyomon követni az általános egészségi állapotunkat. Ugyanakkor, ha éjszaka is viseljük ezeket, az alvásfázisainkat is kielemezhetjük, és egy kis odafigyeléssel javíthatunk az alvásminőségünkön.

Ezenkívül az olyan AI-alkalmazások, mint a GymBuddy, segíthetnek edzéstervek összeállításában, olyan gyakorlatokkal, amelyek összhangban vannak a fitneszcéljainkkal.

De a chatbotok szintén jó kiindulópontot jelenthetnek az edzésprogram kialakításában, vagy az egészségesebb receptek keresésében.

Forrás: Fox News

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek