Kuriózum8 mérgező szokás, ami nap mint nap ellopja a boldogságod!

8 mérgező szokás, ami nap mint nap ellopja a boldogságod!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legtöbb esetben nem a pénztelenség vagy a szórakozás hiánya tesz boldogtalanná, hanem a saját tetteink, szokásaink, gondolataink. Az ilyen mérgező szokások észrevétlenül begyűrűznek az életünkbe és ellehetetlenítik a mindennapjainkat.

A legtöbb ilyen szokás sokáig észrevehetetlen marad, de ha tudatosan rájuk fókuszálunk, akkor kiirthatjuk őket a mindennapjainkból és elindulhatunk a boldogságunk útján.

8. Kikapcsolod az érzelmeidet

A világ azt sulykolja belénk, hogy a kellemetlen érzéseinket nem illik kimutatni. Már gyerekkorban elkezdődik ez a folyamat, amikor azt mondják nekünk, hogy „ne sírj”, „ne légy szomorú”. Azzal, hogy ezeket a negatív érzéseket elfojtjuk, nagyon rosszat teszünk magunknak.

Szakértők szerint, ha hosszabb ideig próbáljuk elnyomni a negatív érzéseinket egy idő után érzéketlenné válunk, kevésbé leszünk képesek jól kifejezni önmagunkat és egész egyszerűen rideggé válunk. Arról nem is beszélve, hogy az elfojtott negatív érzelmek előbb-utóbb fizikai síkon is megjelennek, egészségügyi gondokat okozva ezzel.

7. Nem hagyod magadnak, hogy hibákat kövess el

Ne feledjük el, hogy a legjobb dolgok pont abból kerekedhetnek ki, amit már veszni látunk. Miért kellene tökéletes legyél? Egyáltalán létezik olyan, hogy tökéletes? Attól, hogy folyamatosan egy ideált hajkurászol, nem leszel boldog. A legkisebb hibázás miatt is szorongás és étkezési zavar gyötör? Így nem lehet hosszútávon élni. Hagyd, hogy a hibáid új dolgokra tanítsanak, és fejlődj azáltal, hogy egyszer valamit elrontottál.

6. Szereted az áldozat szerepét játszani

Másokat okolni a saját problémáidért hasztalan. Az élet igazságtalan, de ne úgy fogd fel, mintha a világ összeesküdött volna ellened. Amikor úgy éreznéd, újra túlságosan elmerülsz az önsajnálat óceánjában, akkor próbáld az egész helyzetet más szemszögből nézni: a határok helyett inkább a lehetőségekre koncentrálj.

5. Visszatartod a haragod

A harag sosem jó tanácsadó, de magunkba fojtani pedig pláne nem szabad. A harag sok keringési problémát idézhet elő, sőt a szív egészségét is megtépázhatja. Ha valaki megbánt, éld meg a frusztrációdat: add ki magadból, de természetesen kulturáltan. Ha problémáid lennének a harag megfelelő kezelésével, akkor akár egy terapeuta tanácsát is kikérheted, így sokkal hatékonyabban és gyorsabban engedheted el azt, ami bánt.

4. Azt hiszed, olvasol mások gondolataiban

Hacsak nem vagy földönkívüli, vagy szuperhős, akkor minden bizonnyal képtelen vagy a gondolatolvasásra. Így hát az ilyen tévképzetekről, hogy „Biztosan unalmasnak talál” vagy „Biztos nem kedvel” gyorsan mondj le. Miért gondolnák ezt rólad az emberek? Ahelyett, hogy azt hinnéd, mindenki negatívan vélekedik rólad, inkább hidd el, hogy az emberek szeretettel fordulnak feléd.

3. Mások sikereire összpontosítasz

Napjainkban olyan világot élünk, ahol egymással folyamatos versengésben állunk: ki a legmenőbb Instagrammon, kinek van nagyobb autója, ki milyen beosztásban dolgozik? Ha folyamatosan másokhoz mérjük magunkat, akkor sosem lehetünk boldogak. Mindenkinek saját időszámítása van, így lehet, hogy te később éred el azokat a sikereket, amelyeket a környezetedben élők már megvalósítottak. A lényeg a türelem és a tudatosság.

2. Mások véleményétől függsz

Egy kicsit gondolkozz el azon, hogy nap mint nap milyen erőfeszítéseket teszel azért, hogy az emberekre minél jobb benyomást tegyél? Megéri? Ettől fog függni a boldogságod? Vagy inkább attól, hogy egyensúlyba kerülsz önmagaddal és kiegyensúlyozott életet élsz?

1. Hagyod, hogy a múltad a jelenedbe furakodjon

Nem azt akarjuk mondani, hogy a múltbéli eseményektől egyszer s mindenkorra el kell határolódni, sokkal inkább az a fontosabb, hogy megtaláljuk az egyensúlyt a jelenünk és a múltbéli tapasztalataink között. Próbálj meg minél inkább a jelenpillanatra fókuszálni, és éld meg a pillanatokat. Hagyd, hogy a jelen impulzusai, hangjai, illatai, érzelmei, magával ragadjanak, mert csak így láthatod a most szépségét.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek