Kuriózum8 kerekesszékben töltött év után újra lábra állt, és segítség nélkül tette...

8 kerekesszékben töltött év után újra lábra állt, és segítség nélkül tette meg az első lépéseket

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Brandon Neal, egy autista tinédzser, aki egy sikertelen csípőműtét után nyolc évig kénytelen volt tolószékben ülni, végre újra segítség nélkül sétálhatott.

A történet két évvel ezelőtt terjedt el az interneten egy videónak köszönhetően, ami azt a pillanatot mutatja be, amikor az autista tinédzser nyolc év után először segítség nélkül először sétált pár lépést segítség nélkül.

A texasi Brandon Neal 2011-ben esett át csípőműtéten, egy deformitás kijavítása érdekében. Neal gyermekkorától kezdve számos egészségügyi kihívással nézett szembe.

Brandon 8 évet töltött kerekesszékben

Hat hónapos korában sárgaságos lett, és rendkívül sovány volt. Ráadásul nem tudott felülni, felállni, egyik oldaláról a másikra fordulni, vagy szemkontaktust teremteni.

Ötéves korában kancsalságot diagnosztizáltak nála, aminek korrigálása öt műtétet igényelt. Miközben Brandon családja megpróbálta kideríteni, mi okozza a fiuk problémáit, lassan megtanították, hogy kell használni a WC-t, és összefüggő mondatokban beszélni.

Végül 2010-ben fény derült egy génmutációra , és néhány röntgenfelvétel után egy orvos megállapította, hogy a fiú jobb csípője elmozdult a helyéről.

Brandon hatalmas mosollyal az arcán

A következő évben a fiút megműtötték, hogy helyrehozzák a csípője deformáltságát. Bár a műtét sikeres volt, és volt remény arra, hogy Brandon újra tud majd járni, a dolgok hónapokkal később rosszabbra fordultak.

Az autista fiú még mindig nem tudott járni, annak ellenére, hogy az orvosok biztosították e felől a szülőket, így nem maradt más választás, mint a kerekesszék használata. Nyolc évvel a tragikus esemény után az autista tinédzser szülei azzal a választással szembesültek, hogy vagy új tolószéket kell vásárolniuk a fiuknak, vagy fizikoterápiával próbálkoznak, hogy újra megtanulhasson járni.

Ez utóbbi jobb választásnak tűnt, és a szülők beíratták Brandont terápiára a Special Strong egyesületnél. A fiú három hónapig dolgozott együtt Daniel Stein terapeutával, és ezután úgy döntöttek, kipróbálják, képes-e segítség nélkül járni.

Stein lefilmezte a szívmelengető pillanatot, és megosztották a „Special Strong” hivatalos Facebook oldalán. A felvételen az látható, ahogy Brandon Neal bár botorkálva és bizonytalanul, de egyedül sétál, miközben Stein a kamera mögül biztatja.

A fiú azt kérdezi: „Büszke vagy rám?” – mire a terapeutája természetesen igennel felel.

A videó leírásában Stein azt is elmagyarázta, hogy Brandon azt mondta neki, szeretne egy barátnőt, de senki sem szerette őt, mert nem tudott járni. Ezután azonban jobbra fordultak a dolgok. Brandon végül visszament az iskolába, és önállóan járt tolószék, mankók vagy járókeret nélkül.

Brandon Neal története bátorítást és inspirációt nyújthat mindazoknak, akik hozzá hasonlóan nehézségekkel küzdenek. Az ő esete azt mutatja, hogy akaraterővel és eltökéltséggel bárki megvalósíthatja az álmait.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek