Kuriózum76 millió eurós villanyszámlát kapott a férfi: "Lefagytam, amikor megláttam"

76 millió eurós villanyszámlát kapott a férfi: “Lefagytam, amikor megláttam”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Számítási hiba okozott sokkot egy romániai férfinak a Vrancea megyei Adjudban. A férfi teljes sokkot kapott, amikor kézhez kapta a villanyszámláját, amin nem csekély összeg volt feltüntetve… 76 millió euró az öt hónap alatt elfogyasztott villamos energiáért. Az áramszolgáltató később rájött a tévedésére, és elküldte neki a helyes számlát.

Romică Păduraru egy pizzéria és egy pékség tulajdonosa Adjudban, mindkettő ugyanazon a címen. Általában a villanyszámlája nem haladja meg a havi 1000 lejt, ami forintban 80.000 forintnak felel meg.

A múlt hónap végén azonban nagy meglepetés érte.

“December 20-án több számlát is kaptam egyszerre, az egyik 76 millió euró volt, megbénultam, amikor megláttam az összeget. Aztán egy héttel később jött egy mínusz… úgymond, törölték őket (szerk. megj.: a számlákat)” – mondta a Digi24-nek a férfi.

Bár az áramszolgáltató javította a tévedést, a sokk megmaradt.

“Hatalmas sokk, amikor meglátod a számlát. Ezek az összegek. Nekem úgy tűnik, hogy azok az emberek, akik ezeket a számlákat kiállítják, visszaélnek a munkájukkal és hanyagul járnak el. Érzelmileg csúnya dolognak tartom, az emberek sokkot kapnak. Képzelheted, hogy a vércukrom 400-ra emelkedett, amikor megláttam, sokkot kaptam, mert azon gondolkodtam, honnan tudnám kifizetni ezt a pénzt” – mondta a férfi.

A Digi24 megkereste az áramszolgáltatót, a vállalat azt állítja, hogy egyszeri esetről volt szó, sajnálják a hibát, és biztosítják az ügyfeleket, hogy keményen dolgozik azon, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsa számukra.

“A nem lakossági ügyfél számláját december folyamán, a hiba feltárását követő napon visszafordították, és a helyes számlát küldték neki. Felhívjuk figyelmét, hogy ez egy egyszeri eset volt. Sajnáljuk a hibát, és biztosítjuk ügyfeleinket, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy optimális körülmények között biztosítsuk számukra az áramszolgáltatást” – nyilatkozta az Enel Románia a Digi24-nek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek