Az indiai Jivunben Rabari fia – aki mesterséges megtermékenyítéssel fogant meg – október elején született meg, miután a nő és 75 éves férje, Maldhari, már hosszú évek óta próbálkoztak.

70 éves korában született gyereke egy indiai nőnek - ezzel ő lett a világ egyik legidősebb édesanyja

A nő, aki saját bevallása szerint 70 éves, de nincs személyi igazolványa, amivel bizonyítani tudná az életkorát, ezzel a világ egyik legidősebb anyukája lett.

Ő és férje már 45 éve házasok, és régóta szerettek volna gyereket. A Gudzsarát államban található Mora nevű kis faluból származó házaspár a hónap elején köszönthette kisfiát.

„Amikor először fordultak hozzánk, azt mondtuk nekik, hogy ilyen idős korban nem lehet gyerekük, de ők ragaszkodtak hozzá. Azt mondták, sok családtagjuk fordult már ehhez a módszerhez” – mondta dr. Naresh Bhanushali. „Ez az egyik legritkább eset, amivel találkoztam” – tette hozzá.

A legidősebb nő a világon, aki édesanya lett, a szintén indiai Mangayamma Yaramati, aki 2019 szeptemberében, 74 éves korában adott életet mesterséges megtermékenyítéssel fogant ikreinek.

Az ikrek édesapja akkor 82 éves volt, de az idén, 84 éves korában elhunyt, és Yaramati most egyedül neveli a gyerekeket.

Az Egyesült Királyságban a 66 éves Elizabeth Adeney számít a legidősebb édesanyának, ő 2009-ben szülte meg a fiát.

Adeney Ukrajnába utazott az IVF-kezelésre, mivel az Egyesült Királyságban az orvosok megtagadták az eljárás végrehajtását, mert a nő már elmúlt 50 éves.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.