Otthon7 ZSENIÁLIS trükk, hogy ragyogó fürdőszobánk legyen! Ezeket neked is ki kell...

7 ZSENIÁLIS trükk, hogy ragyogó fürdőszobánk legyen! Ezeket neked is ki kell próbálni!

Nyereményjáték: Kattints ide és vidd el a főnyereményt a Filantropikum és a RIAVITA közös játékán!

A következő videóban 7 remek praktikával ismerkedhetünk meg, amelyek segítségével ragyogó tisztaságot varázsolhatunk a fürdőszobánkban.

furdo-tisztitasa

Valljuk be: talán egyetlen háziasszony sem rajong a fürdőszoba kitakarításáért, hiszen több erős tisztítószert kell bevetni a megfelelő fertőtlenítés érdekében, és nehezebb is eltávolítani a vízkőfoltokat a wc-csészéből, kádból, zuhanyzó faláról, vagy épp a csempéről, de a hajcsomó kiszedése sem a kellemes feladatok elvégzése közé tartozik.

Nézzünk most 7 környezetbarát, emberre nem ártalmas, de mégis hatékony tisztítószert.

1. Fekete tea

Egy pohár vízbe áztassunk be 3 fekete tea filtert. Ha nagyon sötét színűvé vált a víz, akkor a természetes tisztítószer el is készült. Öntsük az egészet egy szórófejes flakonba, fújjuk be vele a tükröt, majd újságpapírral töröljük tisztára a felületet.

2. Ecet

Keverjük össze fele-fele arányban ecetet és vizet, majd tegyük az oldatot egy szivacsra, és sikáljuk végig a penészes, szappanmaradékokkal teli szűk szegélyeket. Hagyjuk egy óráig állni rajta az ecetes vizet, majd utána öblítsük le.

3. Citrom

A csapok, egyéb fémszerkezetek a vízcseppek száradása miatt foltossá válnak. Sebaj, egy félbevágott citrommal töröljük végig a felületeket, és minden újból ragyogni fog.

4. Almaecet

Ha nem szeretnénk sikálni, akkor egy kisebb konyha rongyot, törülközőt csavarjunk rá a csapra, öntsünk rá almaecetet, hogy felszívja, majd hagyjuk állni pár órát. Utána csak le kell öblíteni és máris tiszta minden.

5. Mosogatógép

A fogkefék tárolására használt pohár is egy idő után nagyon gusztustalanná tud válni, mivel tele lesz vízkővel, fogkrém maradékkal. Csak tegyük be a többi pohár mellé a mosogatógépbe, és ragyogó tisztán fogjuk utána kivenni.

6. Ismét ecet

Ez a természetes, de erős készítmény csodát tesz a wc-tartállyal, amiből feloldja a vízkövet, és mikor lehúzzuk, fertőtleníti magát a csészét is. De az ülőkét is letörölhetjük vele.

7. Univerzális tisztítószer

Igaz ez nem annyira környezetbarát, de a wc-kefének jót tesz. Csak öntsünk bele egy keveset a tartályba, amelyben a kefét tartjuk, és máris higiénikusabb lesz a kefe használata.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek