Kuriózum7 túlélésről szóló mítosz, aminek soha ne dőlj be - veszélybe sodorhatja...

7 túlélésről szóló mítosz, aminek soha ne dőlj be – veszélybe sodorhatja az életed!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az extrém körülmények között való túlélés nem olyan egyszerű dolog, és szinte lehetetlen elsajátítani egy televíziós műsorból. Mert néha, egy ilyen körülmények között elsajátított túlélési mód akár végzetesen rosszul is sülhet el számunkra egy éles helyzetben.

7 túlélésről szóló mítosz, aminek soha ne dőlj be - veszélybe sodorhatja az életed!

Nézzünk néhány ilyen túlélési „mítoszt”, melyet jobb, ha nem alkalmazunk extrém körülmények között!

Ha megmar egy kígyó, szívjuk ki a mérget a sebből! – Ez helytelen, ugyanis a marás pillanatában a méreg a véráramba kerül, és így csak elfertőzhetjük a sebet és a méreg még a szájüregünkbe is kerülhet. Ha kígyómarás áldozatává lettünk, igyekezzünk szinten tartani a szívverést, azzal hogy nem esünk pánikba, minél hamarabb forduljunk orvoshoz vele.

Ha medvével találkozunk, tetessük magunkat halottnak! – Sajnos ez nem megoldás, sőt ha felénk közeledik, csapjunk minél nagyobb zajt, amivel elriaszthatjuk az állatot. A medve ugyanis akkor támad, ha bocsait veszélyben érzi.

A moha a fák északi részén nő! – Ez sem igaz, tulajdonképpen bármelyik oldalán nőhet, ez a nedvességtől és a fény hiányától függ.

Ami ehető az állat számára azt az ember is fogyaszthatja! – Ez teljesen téves, hiszen a madarak és mókusok olyan gombákat és gyümölcsöket is elfogyasztanak, melyek az ember számára mérgezést okozhatnak, sőt elfogyasztásuk akár halálos is lehet.

A kihűlés meleg fürdővel, vagy dörzsöléssel ellensúlyozható! –  Ha egy személy fagyást szenved, semmi esetre ne vegyen meleg fürdőt, mivel ez sokkos állapotot idézhet elő. A dörzsölés sem ajánlott, mert ezzel a bőrfelületen okozhatunk sérüléseket. Ajánlott a fokozatos átmelegítés, takarók és meleg vizes palackok segítségével.

Ha megtámad egy cápa üssük fejbe! – Ez szinte lehetetlen egy támadó cápa esetén, inkább igyekezzünk, ha van rá mód, egy tárgyat helyezni magunk és a támadónk közé, vagy ha tudjuk, takarjuk le a kopoltyúit és vágjunk a szeme közé.

Ha elkap bennünket egy áramlat, ússzunk a parttal párhuzamosan! –  Ilyen esetben igyekezzünk a szél irányában és az áramlattal függőlegesen úszni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek