Kuriózum7 "szegénységi bizonyítvány"! Pszichológiai szempontból ezeket a mintákat követve tuti szegény maradsz...

7 „szegénységi bizonyítvány”! Pszichológiai szempontból ezeket a mintákat követve tuti szegény maradsz és egy életre elkerül a bőség!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Vigyázat: ez a 7 szokás szegénységet eredményez!

7 "szegénységi bizonyítvány"! Pszichológiai szempontból ezeket a mintákat követve tuti szegény maradsz és egy életre elkerül a bőség!

Most olyan közismert szokásokról lesz szó, amelyeket érdemes kerülni, mert elég nagy eséllyel okozhatnak szegénységet. Lássuk a 7 leggyakoribbat, amelyet jobb, ha minél hamarabb kizársz az életedből.

1. Ha azt várod, hogy mindenki osztozzon a fájdalmadban

A szegénység első jelei akkor kezdenek megjelenni, ha egyre többet panaszkodsz, kezdve a testalkatodtól, a fizetéseden keresztül egészen a szomszéd kutyájáig. Egyszerűen minden rossz, mindenben csak a bajt látod. És akivel találkozol, annak is csak ezekről a negatív dolgokról tudsz beszélni. Ez pedig szegénységet eredményez, ha nem változtatsz a hozzáállásodon, mindig szürkének fogod látni a világot, ez pedig a jövődet is alakítja.

2. Ha mindenen spórolni akarsz

Ha elmész egy üzletbe, étterembe, és a legolcsóbb dolgokat, ételeket választod, akkor mindig szegénynek fogod érezni magad. A pénzügyi elemzők szerint az állandó spórolás valamilyen irracionális félelemből fakad, és arra bizonyíték, hogy az illető nincs tisztában a bevételeivel és a kiadásaival.

3. Mikor minden a pénz körül forog

A szegénységre született emberek hiszik egyedül azt, hogy igazán valaki akkor lehet elégedett és boldog, ha a bankkártyáján sok pénz csücsül. Az igazán gazdag emberek többsége rendelkezik igazi barátokkal, van bennük odafigyelés, törődés, és egyszerűen magukhoz vonzzák a jólétet, és a pénzt.

4. Ha bepánikolsz, amikor fogyóban van a pénzed

Ha fogy a pénzed, és még van két hét, amíg fizetést kapsz, az könnyen pánikot válthat ki. Próbálj meg úrrá lenni a félelmeden, mert minél jobban bepánikolsz, annál nagyobb eséllyel sújthat le rád a szegénység. A gazdagok nem helyeznek nagy hangsúlyt a pénzre.

5. Ha többet költesz, mint amennyi pénzt keresel

Ez is a szegénység egyik alapszabálya, hiszen hiába van két munkahelyed, ha a pénzed gyorsan elfogy, és a hónap végén nem tudod, hogy miből fogod kifizetni a számláidat. A lényeg, hogy mindig törekedj arra, hogy a fizetésed 10 százalékát megspórold, folyamatosan figyeld a kiadásaid és bevételeid.

6. Olyan munkahelyen dolgozol, ahol nem érzed jól magad

A gazdag ember azt teszi és azzal foglalkozik, amit szeret csinálni, ami örömet okoz neki, a szegény csak gürcöl egész életében, és nem jut egyről a kettőre, kényszernek érzi a munkahelyét. A szakemberek szerint, ha valaki nem szereti a munkáját az csak sikertelenséget és szegénységet vonz be.

7. Ha megszakítod a kapcsolatot a családoddal

A sikeres és gazdag emberek összetartó, szerető családban élnek. A szegények gyakran magányosak, nem ápolnak jó viszonyt a családjukkal, a gazdag emberek tudják, hogy a családban van az igazi erő és a gazdagság.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek