Kuriózum7 pszichológiai trükk, ami tényleg működik!

7 pszichológiai trükk, ami tényleg működik!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha ismersz néhány pszichológiai praktikát, akkor nagyban megkönnyítheted a hétköznapjaidat, és sokkal egyszerűbben át tudsz lendülni a kisebb-nagyobb problémákon!

1. Hogyan alakíts ki szemkontaktust valakivel?

Csupán annyit kell tenned, hogy mondasz valami pozitív megjegyzést a szemére, például megdicséred a szeme színét. Ezáltal rögtön a szemedbe fog nézni, és a bizalmát már el is nyerted.

2. Mit tehetsz annak érdekében, hogy egy idegen kedveljen?

A pszichológusok ezt a trükköt “tükör módszernek” hívják. Ha először találkozol az illetővel, beszélgetés közben próbáld lemásolni a mozdulatait, gesztusait. Nem kell túl erőszakosan, próbáld meg kerülni a feltűnősködést, mert azzal pont az ellenkezőjét érheted el a dolognak. Közben pedig ne feledkezz meg arról sem, hogy mindenki szereti hallani a saját nevét: a beszélgetésben gyakran szólítsd a nevén az illetőt.

3. Hogyan kapd meg a választ arra a kérdésre, amit hallani szeretnél?

Ha valaki nem akar válaszolni a kérdésedre, nem kell mást tenned, minthogy mélyen a szemébe nézzél. Ettől kényelmetlenül fogja érezni magát, és rögtön válaszolni fog, még akkor is, ha eddig esze ágában sem volt válaszolni.

4. Hogyan érd el, hogy valaki békén hagyjon?

Elfáradtál egy beszélgetésben? Vagy kellemetlen személy a beszélgetőpartnered? A legjobb módszer arra, hogy megszabadulj tőle, ha beszélgetés közben elkezded nézni a homloka közepét. Ha a tömegközlekedésen zavar valakinek a közelsége, kezd el nézni a cipőjét, garantáltan rövid időn belül odébb fog állni.

5. Honnan tudhatod, hogy egy csoporton belül ki kivel szimpatizál?

Egy állófogadáson például könnyen megállapíthatod, hogy ki kivel szimpatizál. Ha a illető teljes mértékben a beszélgetőpartnere felé van fordulva, mindkét cipőjének az orra “szembenéz”, akkor ez a szimpátia jele.

6. Mit tegyél, hogy a találkozás emlékezetes legyen?

Szeretnél egy életreszóló randit életed szerelmével? Olyan találkozót szervezz, ami tele van adrenalinnal, például üljetek fel a hullámvasútra, vagy menjetek el a moziban egy vérpezsdítő filmre. Az erős érzelmi hatások fokozzák az agyi aktivitást, és serkentik a szerelemérzetet.

7. Hogyan kaphatod meg, amit szeretnél?

A titok abban rejlik, hogy kérj sokkal többet, mint, amennyit igazából szeretnél, és akkor igencsak elégedett leszel, azzal, amit kapni fogsz. Ha egy állásinterjúra mész, és szóba kerül a pénz, kérj sokkal többet, mint amivel valójában meg lennél elégedve. És mindehhez vágj elégedetlen arcot is. Meglátod, mennyire jól fog esni, ha megkapod azt a “kevesebb” összeget, amivel igazán boldog leszel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek