Kuriózum7 meglepő szokás, ami előbb-utóbb váláshoz vezethet!

7 meglepő szokás, ami előbb-utóbb váláshoz vezethet!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha éppen házasodni készülsz, nem árt ha egy kicsit jobban szembenézel önmagaddal, és bizonyos szokásaiddal leszámolsz. Változni sosem késő, életed során bármikor jobb ember lehetsz! A legtöbben ugyanis ahelyett, hogy erőfeszítéseket tennének, egyet vonnak a vállukon, mondván: “én már csak ilyen vagyok”.

Az alábbi 7 szokás a szakértők szerint könnyen a párkapcsolat ellaposodásához, és váláshoz vezethet. Ha nem akarsz idegesítő, és kibírhatatlan partner lenni, számolj le ezekkel a szokásaiddal.

1. Túláradó szeretet, ragaszkodás

Egy tanulmány alapján kimutatták, hogy azok a párok, akik a kapcsolatuk első éveiben rajongásig odavannak egymásért, később sokkal nagyobb eséllyel válnak el. Legtöbb esetben már a nászút után, a szürke hétköznapok beköszöntével nagyon nagy nyomás nehezedik rájuk, és szembesülnek egy olyan valósággal, amire nincsenek kellőképp felkészülve. Ez leginkább csak azokra a párokra igaz, akik azért házasodtak össze, mert nagyon jó köztük a kémia.

2. Konfrontáció elkerülése

Természetesen nem kell állandóan vitázni és ellenkezni, de ha valamivel nem értesz egyet, vagy más véleményen vagy, mint a partnered, akkor azt közöld vele is. A folyamatos duzzogás, és elzárkózás egy idő után nagyobbá duzzasztja a problémát, mint amekkora az valójában. Mindig hallgasd meg a partnered, soha ne hagyd figyelmen kívül az ő véleményét.

3. Adósság halmozása

Ha nem tudsz jól bánni a pénzzel, vagyis nincs amit elkölts, de azért kölcsönkérsz, mert nem tudod visszafogni magad, aztán nyakig ülsz az adósságban, akkor bizony nagy az esély rá, hogy a partnered nem fog kitartani melletted. Próbáld meg jobban kezelni a pénzt, légy mindig őszinte, és megbízható.

4. Ki mosogat?

Nagyon sok pár vitatkozik rendszeresen azon, hogy ki mosogat, vagy ki takarít. A férfiak nagyrésze meg van győződve róla, hogy az összes házimunka, az a nők “kiváltsága”, éppen ezért még arra sem hajlandóak, hogy leszedjék az asztalt evés után. Ezeket a feladatköröket már jó az elején tisztázni.

5. Játékfüggőség

Az Egyesült Királyságban 2018-ban legalább 200 válás oka volt a számítógép-, és játékfüggőség. Egy 2014-es felmérés szerint minden ötödik ember azon a véleményen van, hogy a technika fejlődése és az online világ negatív hatással van a kapcsolatokra.

6. Ha rossz véleménnyel vagy a házasságodról

A Journal of Family Psychology szaklapban megjelent tanulmány szerint azok akik negatív véleményt fejtenek ki a párkapcsolatukról, házasságukról, mert úgy látják, hogy a rossz irányba mennek a dolgaik, nagyobb eséllyel fognak szakítani, elválni.

7. Féltékenység a partner sikerei miatt

Egy 2018-as svéd tanulmány szerint azok a nők, akik sokkal kevesebbet keresnek, mint a férjük, egy idő után a frusztráció következtében beadják a válókeresetet. Azok a nők pedig, akik vezető pozícióban vannak, kevesebb eséllyel mennek férjhez, mint azok, akik magasabb pozícióra pályáztak, de nem kapták meg azt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek