Napi Like7 megható kép, állatokról! Tudd meg, milyen történet rejtőzik a képek mögött!

7 megható kép, állatokról! Tudd meg, milyen történet rejtőzik a képek mögött!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az állatok mindig jelen voltak az ember életében, és kölcsönösen segítették egymást. Néhány különleges pillanatot sikerült lencsevégre kapni.

1

Zenjeer története az egyik legmeghatóbb, állatokról és emberekről szóló történet. Ez a kutya több ember életét mentette meg 1993 márciusában, a Mumbai-i robbanások idején. Segített ugyanis megtalálni 3,399 tonna RDX robbanóanyagot, 249 kézigránátot és 6406 töltényt. Ünnepélyes körülmények között temették el, 2000-ben.

2

A 2011-es indiai áradások idején, a képen látható férfi több cica életét mentette meg, a fejére helyezett kosár segítségével.

3

Alabamában történt 2012-ben, a márciusi tornádó után: Greg Cook megtalálja kutyáját a szélvihar által elpusztított lakóházuk romjai között.

4

A fenti képen látható, Leao névre hallgató kutya már két napja virraszt a gazdája sírja mellett, aki a 2011-es Rio de Janeiro-i földcsuszamlások következtében halt meg.

5

Egy koala itatása közben fényképezték le a fent látható tűzoltót, a 2009-es Viktoria-i (Ausztrália) tűzvész idején. A súlyos égési sérüléseket szenvedett koala a remény jelképévé vált a túlélők számára. A tűzvészben 173 ember halt meg, 7500-an pedig az otthonukat veszítették el. A Sam-nek keresztelt koala néhány hónappal később meghalt.

6

Mikkel Legarth és Valentin Gruener állatvédő-projektet vezetnek Bontswana-ban. Örökbe fogadtak egy oroszlánkölyket, akit Sigra-nak neveztek el. Sigra nem érintkezik más emberekkel, Legarth-on és Gruener-en kívül, és szabadon vadászhat, természetes környezetben.

7

Dyrk Daniels fotósnak sikerült megörökíteni egy bengáli tigris és egy kisgyerek találkozását. A várakozásokkal ellentétben, a Taj névre hallgató tigris nem vált agresszívvé, hanem –lehajtott fejét az ablaküveghez tapasztva- gyengédséget sugárzott a kislány felé.

Lutz Hajnal

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek