Napi LikeEz az 5 fajta szerelem létezik a világon

Ez az 5 fajta szerelem létezik a világon

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A szeretet nem minden ember számára jelenti teljesen ugyanazt, ráadásul nem minden szeretet egyforma, több fajtáját is megkülönböztethetjük. Jessica Borg írónő szerint egészen pontosan 5 típusa létezik – írja a YourTango.com.

A szeretet 5 típusa

1. Velünk született szeretet

Borg szerint ez az a szeretet, amibe beleszületünk. Ez a fajta szeretet ösztönös, eredendő, és ez az, amit születésünk percétől a szüleinktől, a családunktól kapunk, és mi is érzünk irántuk.

Ezt a fajta szeretetet nem kell tanulni, ez egészen egyszerűen jelen van. A trükk az, hogy ne veszítsük el ezt a velünk született szeretetet az utunk során, és ne veszítsük el a reményt, hogy még több ilyen szeretetet találunk az életünkben.

2. Összetett szerelem

Ez a fajta szeretet lehet egyszerű vagy bonyolult, de minden esetben olyan, amit mi magunk hozunk létre, és az folyamatosan növekszik.

Jessica Borg szerint ez az a szeretet, amit a legközelebbi barátainkkal ápolunk, egy olyan barát szeretete, aki fogja a legjobb barátja kezét az apja temetésén. Ez az a bensőséges szeretet, amikor csak azért teszünk valamit másokért, mert jó érzés, nem azért, mert nyerhetünk vele valamit.

3. Idealizált szeretet

Ez az a szeretet, amire vágyunk, miközben felnövünk – a tündérmesék idealizált szerelme. De ez nem igazi szeretet, és nem állja ki a próbákat. Ez a fajta szeretet/szerelem függőséget és megszállottságot okozhat, de végső soron mulandó.

„Ez a szerelem könyörtelenül függőséget okoz; ez a tinédzserlány függősége attól a fiútól, akit a másik felének hisz” – írja Borg.

4. Visszavonhatatlan szeretet

Ez az a szeretet, ami soha nem múlik el és nem is csökken – az idő múlásával egyre csak erősödik. Mindannyian vágyunk erre a fajta szeretetre, bár nem mindig kapjuk meg azt.

„Ez az a szeretet, amivel egy férfi idős korukban a feleségére néz, és csak mindarra a sok nevetésre és boldogságra tud gondolni, ami ráncokat vájt az arcába” – írja Borg.

5. Egyéni szeretet

Ez az a típusú individualizált szeretet, ami kifejezetten ránk jellemző. Mindannyiunknak van egy nagyon sajátos szeretetfajtája, amelyet nem lehet megismételni vagy utánozni, és végső soron csak a saját szívünkben létezik.

Jessica Borg ennek a típusú szeretetnek nem ad külön nevet, és egy kifejezetten személyes üzenetet fogalmaz meg hozzá: „Ez a szeretet, kedvesem, csak a miénk. Az a fajta szeretet, amit csak te és én ismerünk” – írja.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek