Ahhoz, hogy az életed kiegyensúlyozott, boldog és harmonikus legyen, meg kell szabadulnod a negatív energiáktól. Természetesen ez nem egy könnyű feladat, de nem is lehetetlen, így most következzen 7 praktikus jótanács, amely segít megszabadulni az ártó lelki erőktől.

7 jótanács, ami segít megtisztítani a lelked a negatív energiáktól!

1. Azonosítsd be, hogy honnan jön a negatív érzés

Szakíts egy kis időt, hogy azonosítsd azokat a dolgokat, eseményeket, amelyek rossz érzéssel töltöttek el. Ha sikerül, akkor próbáld meg elkerülni ezeket az embereket, vagy helyzeteket, így védve a lelki egészségedet.

2. Mindig a megoldásra koncentrálj, ne a problémára

Ha nehéz helyzetbe kerülsz, akkor könnyebb panaszkodni, sírni, mint a megoldáson gondolkozni, pedig ez utóbbi a helyes hozzáállás. Ha már tudod, hogy mi a probléma, kezdj el a megoldásra fókuszálni.

3. Vedd magad körül pozitív emberekkel

Miért barátkoznál olyan emberekkel, akik között nem érzed jól magad? Koncentrálj arra, hogy olyan barátokat szerezz, akik mindig pozitívan állnak a dolgokhoz, segítőkészek és lojálisak.

Ezt már olvastad? 20 pozitív kijelentés, hogy minden nap egy kicsit jobbá változtasd az életed!

4. Azt nézd, hogy a pohár félig tele van

Minden pillanatban törekedj arra, hogy a jó és szép dolgokat vedd észre, még ha ez nehezedre is esik. Ezzel elindulsz egy olyan úton, aminek a végén ott van a boldogság, a harmónia, az egyensúly.

5. Légy együttérző

Az együttérzés felerősíti a pozitív energiákat, és elnyomja a negatívokat. Senki sem tökéletes, ezért mindenki megérdemel egy második esélyt, egy jó szót, egy ölelést. A lényeg, hogy teremtsd pozitív hangulatot magad körül.

6. Légy zen

Ne engedd be a negatív érzelmeket az életedbe. Menj kirándulni, hallgass zenét, meditálj, relaxálj, egyél finom ételeket, szeresd az életet.

7. Fogadd el a dolgokat, és lépj tovább

Ha nem tudsz tenni semmit egy ügy érdekében, akkor fogadd azt el, és lépj tovább. Nézz előre, és koncentrálj azokra a dolgokra, amelyek érdekelnek, amelyek célt adnak az életednek.

Ezt már olvastad? Változtasd meg a lelki szerkezeted: Csillogó szavak Albert Ellis-től, a 20. század talán legbefolyásosabb pszichoterapeutájától!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.