A következő 7 hibát próbáld meg elkerülni, miután kiléptél egy kapcsolatból.

Ha már te is átéltél egy szakítást tudod, hogy van, amikor nem lehet azonnal lezárni a köztetek lévő kapcsolatot. Sokan a szakítás után is folytatják a találkozgatást exükkel, ez pedig nemhogy segíteni a továbblépést, hanem ront is rajta.

Éppen ezért jó, ha szakítás után megfogadod ezt a 7 tanácsot, hidd el segíteni fog.

1. Ne töltsetek együtt időt az exeddel

Nem érdemes ezzel próbálkoznotok, legalábbis az elején. Időre van szükségetek ahhoz, hogy valóban tudatosuljon bennetek, hogy már nem vagytok együtt. Ha továbbra is találkozgattok és beszélgettek, akkor a kettőtök közt kialakult kötődés nem fog elmúlni.

2. Ne bonyolódjatok intim kapcsolatba

Még ha abban is egyeztetek meg, hogy ez amolyan barátság extrákkal, ez egyáltalán nem jó ötlet. Ha nem tudjátok teljesen és valóban lezárni ezt a kapcsolatot, nem tudtok új, boldog kapcsolatokat kialakítani.

3. Ne nézegesd a profilját a közösségi oldalakon

Természetes, hogy érdekel, milyen az élete a szakításotok után. Lehet, hogy arra gondolsz, most biztosan szenved, de aztán azt látod, hogy teljesen jól van, sőt, hogy valaki mással találkozgat. Annak érdekében, hogy ne növeld a saját fájdalmadat, jobb, ha elkerülöd őt a közösségi oldalakon: a követés leállítása például nagyszerű lehetőség.

4. Ne gondolkodj azon, vajon, hogy jutottak idáig a dolgok

Szeretjük kielemezni az elhangzott beszélgetéseket. Sőt, még ennél is tovább megyünk, és elképzeljük, mi történt volna, ha valamit másképp mondunk, vagy teszünk. De az időgépet egyelőre még nem találták fel. Ez pedig azt jelenti, hogy úgysem tudsz változtatni a helyzeten. Csak azt teheted, hogy továbblépsz, és a jövőben másképp cselekszel.

5. Ne keress azonnal valaki mást

Nem jó ötlet, ha azonnal beleveted magadat egy másik kapcsolatba. Igen, egy időre elterelhetné a figyelmedet. De amíg nem gyógyultak be a szakítás okozta sebek, nem tudsz igazi kapcsolatba kezdeni. Így az, amibe belekeveredsz, semmiképpen sem lesz egészséges kapcsolat. A gondolataid még az exed körül forognak. Ez pedig azt eredményezi, hogy az új partneredet csak, mint valamiféle pótlékot fogod kezelni, ezt pedig senki sem érdemli.

6. De ne ess a másik végletbe se: ne zárkózz magadba

Eleinte nehezedre esik majd megnyílni egy új ember előtt. De idővel meg kell találnod magadban az erőt, hogy így tegyél. Ha kerülöd az embereket és a kommunikációt, megtörténhet, hogy soha nem találod meg a boldogságot.

7. Ne szomorkodj túl sokáig

Ha úgy érzed, sírni szeretnél, akkor pontosan ezt kell tenned. Nincs ebben semmi szégyellnivaló. De egy adott ponton össze kell szedned magadat. Ha pedig ez egyedül nem sikerül, kérj segítséget. Hogy jobban érezd magad, írd össze az exed összes negatív tulajdonságát, mindent, amit nem szerettél benne. Így tiszta képet kaphatsz arról, mi az, amit nem szeretnél látni a következő partneredben. Miközben ezt a feketelistát olvasgatod, rájössz, hogy jó esélyed van arra, hogy újra megtaláld a szerelmet.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.