Otthon6 praktikus tanács, hogy az orchideáid folyamatosan ontsák a virágot!

6 praktikus tanács, hogy az orchideáid folyamatosan ontsák a virágot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az egyik leggyönyörűbb és legkülönlegesebb egzotikus virág, ami, ha megfelelő körülmények között van tartva, szinte megállás nélkül ontja majd magából a virágokat.

6 praktikus tanács, hogy az orchideáid folyamatosan ontsák a virágot!

Azonban pár szabályt érdemes betartani, mert különben nem fog virágot hozni az orchidea. Mint minden növény gondozásához, úgy az orchideához is türelem és kitartás kell. Most következzen 6 fontos szabály, amelyet érdemes betartani.

1. Figyelj a gyökérzetre

Ha az orchidea gyökerei rendben vannak, szépek és egészségesek, akkor virágra is számítani lehet. A szaküzletekben kapni lyukas virágcserepeket, amelyeket kizárólag orchideák számára fejlesztettek ki, hogy a gyökérzetük még jobban tudjon fejlődni.

2. Fény

Az orchideák szeretik a fényt, de nem szabad a direkt napfényen hagyni. A meleget is bírja, de csak akkor ha időnként lefújod vízpermettel, mert szereti a párás klímát, de a kis rügyeket, ahonnan a levél előbújik, jó ha nem éri víz, mert az elősegíti a penész kialakulását.

3. Öntözés, nedvesség

Általában télen elég 1-2 hetente megöntözni, nyáron pedig hetente 2-3 alkalommal. Ha zöldes színű a gyökérzet, akkor kell egy kevés vizet önteni a növényre.

4. Hőmérséklet

A hőmérséklet ingadozás is befolyásolja az orchidea virágzását. A növény a hűvös éjszakákat kedveli, mikor a hőmérséklet 15 Celsius fok körül alakul, nappal pedig 20-25 Celsius fok van a lakásban.

5. Tápozás

A virágüzletekben kapható speciális orchidea tápszer, amely serkenti a virágzást, és erősebbé, ellenállóbbá teszi a növényt.

6. Ösztönzés

Ha megtörtént a virágzás, és már nincs több bimbó, várj egy hetet. Ha hét nap után sem történik semmi, felülről lefele haladva, a negyedik kis csomóig vágd vissza a szárat, így pár hét, vagy hónap múlva ismét virágozni kezd az orchideád.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek