6 ok, amiért az emberek már nem szívesen házasodnak!

Az emberek nagyrésze arról álmodik, hogy az oltár előtt mondja ki a boldogító igent élete szerelmének, de napjainkban egyre többen érzik úgy, hogy a házasság csak egy felesleges ceremónia, anélkül is jól tud működni egy kapcsolat.

Nézzük, miért választják egyre többen az együttélés hivatalos élettársi formáját a házassággal szemben.

1. Kecsegtető az együttélés szabadsága

Nagyon sokan nem tudnak állandó kötöttségben, korlátok és szabályok között élni. Ők azok, akik inkább választják a párkapcsolatot, mint a házasságot. Sokak számára csábító az önállóság, az, hogy egyedül dönthetnek, és senki nem mondja meg nekik, hogy mikor, mit kellene éppen csinálniuk.

2. A házasság csupán egy papír

Úgy gondolják, hogy a házasság pusztán a formalitásról szól, és egyáltalán nem kell csak azért megházasodni, hogy bebizonyítsd, szeretsz valakit. Sok együttélő pár neveli közösen a gyerekeket, van közös lakásuk, autójuk stb., de nem tartják fontosnak a házasságot.

3. Nem hisznek a házasságban

A válások számának rohamos megnövekedése miatt egyre többen nem hisznek már a házasságban. A házasság hosszútávú elkötelezettséget jelent, és sokan úgy érzik, hogy nem képesek ennek eleget tenni. Ha valaki csonka családból származik, ahol a szülők nem éltek jól, és elváltak, akkor már elve egy negatív tapasztalattal indul az illető, ami meghatározó lesz az életében.

4. Fontosabb a karrier

Vannak, akiknek sokkal fontosabb a szakmai élet, a karrier, ezért nem szeretnék a házassággal és családalapítással tölteni az idejüket. Leginkább azok a nők nem szeretnének elköteleződni, akik a karrierjük fejlesztésére áldozzák legnagyob idejüket.

5. Nem találják meg az igazit

Vannak olyan párok, akik nagy jól érzik magukat egymás társaságában, viszonylag harmonikus a kapcsolatuk, de mégis nem érzik úgy, hogy egy életre szóló kötelék lenne közöttük. De vannak olyanok is, akik még 30-40 évesen is egyedül, tartós párkapcsolat hiányában élnek, mivel nem találják az igazit. Ők azok, akik később, ha párt is találtak, sokkal óvatosabbak lesznek a házassággal.

6. Nem tudnak monogám életet élni

Napjainkban egyre többen utasítják el a monogámiát, nem tudják elképzelni az életüket egyetlen ember mellett. Számukra a monogám kapcsolat fojtogató, bezártság érzést ad, és minél hamarabb menekülni szeretnének belőle.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top