Holotropikum6 jel, ami arra utal, hogy túl sok cukrot fogyasztasz!

6 jel, ami arra utal, hogy túl sok cukrot fogyasztasz!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A cukor ízletes, kellemes és csábító. Aki ezzel nem ért egyet, az nem mond igazat. Azonban, tudjuk azt is, hogy a legtöbb étel nagy mennyiségben nem egészséges. Bármennyire is rajongsz az édességekért, érdemes csökkenti a fogyasztásukat, hiszen a cukorbetegségen túl számos kór kialakulását okozhatják.

Az alábbi 6 jel arra utal, hogy kezded átlépni a határt, ezért vissza kell fognod egy kicsit a cukorfogyasztást!

1. Sokszor kívánsz valami édességet

Minél több édességet eszel, annál jobban fogod kívánni. Ez egy ördögi kör, éppen ezért, eléggé nehéz lemondani az édességfogyasztásról. Nem csak azért fordul elő ez, mert az ízlelőbimbóid megszokták az ízt, hanem azért is, mert a cukor függőséget okoz.

2. Napközben fáradtnak érzed magad

A szakértők szerint a túlzásba vitt cukorfogyasztás első jele az állandó fáradtság. Az a fajta fáradtság telepszik rá ilyenkor az emberre, amitől nem tudsz szabadulni sem nappal, sem éjszaka, aludhatsz bármennyit, mégis fáradt maradsz.

Akkor leszel energikus, ha a vércukorszinted stabil, viszont, ha túl sok édességet fogyasztasz, a vércukorszinted megemelkedik, ez pedig energiacsökkenést eredményez. A magas vércukorszint következtében gyulladás is kialakulhat a szervezetedben, amely szintén fáradtsághoz vezet. Az is megtörténhet, hogy nem fogyasztasz elegendő rostot és fehérjét, mindkettő nagyon fontos az energiatermeléshez.

3. Érzékeny bőr

Ha fáj, viszket, kipirosodik a bőröd, azt jelenti, hogy túlzásba vitted a cukros élelmiszerek fogyasztását. Pattanásokkal, aknékkal küzdesz egy ideje? Próbáld meg csökkenteni a cukorfogyasztásod pár napig, lehetséges, hogy az édességek váltották ki a hirtelen jelentkező bőrproblémákat.

4. Kedvetlenség, rossz hangulat

Hirtelen hangulatváltozások, depresszió, kedvetlenség jelentkezhet a túlzott cukorfogyasztás következtében. Ha látszólag minden ok nélkül nyomott a hangulatod, depressziós időszakokkal kell megküzdened, próbáld meg minél hamarabb csökkenti vagy teljes mértékbe kiiktatni az édességek fogyasztását.

5. Túlsúly

Nyilvánvaló, hogy a túl sok édesség elhízást okoz. És mivel nem tartalmaz sem rostot, sem fehérjét, csak ideig-óráig érzel az édesség után jóllakottságot, és utána újra farkaséhesnek fogod érezni magad. Ne ess bele újra a csapdába, hogy éhségedet édességgel csillapítod, mert így hamar felkúsznak rád a plusz kilók. A cukor gyorsan szívódik fel a szervezetben, hirtelen megemelkedik a vércukorszint, majd alig fél óra múlva újra visszaesik, és ismét éhségérzet tőr rád.

6. Egyre több édesség

Minél több cukros élelmiszert eszel, annál jobban fogod kívánni, és még nagyobb mennyiségben. Az ízlelőbimbóid hozzászoknak, és egyre édesebb és édesebb élelmiszerek után fognak áhítozni. Ezért van az, hogy az emberek nagyrésze egy idő után egyre több kanál cukorral issza a kávét. Ha az elején nehezedre is esik, de próbáld meg napról-napra csökkenteni az elfogyasztott cukormennyiséget.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek