Kuriózum6 jel, amely arra utal, hogy hazudnak neked!

6 jel, amely arra utal, hogy hazudnak neked!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

“A hazug embert könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát” – tartja a mondás, és valóban igaz, hogy nagyon hamar le lehet leplezni azt, aki nem mond igazat. Van néhány olyan egyértelmű jel, amely arra utal, hogy a szemedbe hazudnak.

Egy tanulmány alapján kimutatták, hogy az idegenek a beszélgetés első 10 percében már legalább háromszor hazudnak. Lássuk a hazugság jeleit!

1. Tégy fel semleges kérdéseket

A beszélgetés kezdetén próbálj meg teljesen semleges kérdéseket feltenni, pl. az időjárásról, hétvégi tervekről stb. Amikor a beszélgetőpartnered válaszol neked, figyeld alaposan a testbeszédét, észre fogod venni, hogy teljesen másképp viselkedik, amikor nem mond igazat.

2. Gesztikuláció és kézmozgás

Egy tanulmány szerint azok az emberek, akik nem akarnak beszélni bizonyos témákról, tudat alatt a kezüket a szájuk elé emelik. Ezzel a mozdulattal le is zárják a beszélgetést, vagy egy másik témára térnek át.

3. Fejmozgás

Légy figyelmes a fejmozgásra is: ha egy kényes kérdést teszel fel, és az illető hirtelen megrázza a fejét, akkor azt jelenti, hogy nem mond igazat.

4. Hanglejtés, mondatszerkezet

Ha valaki hazudik, akkor akarva-akaratlanul megváltozik a hanglejtése, elkezd gyorsabban vagy lassabban beszélni, esetleg halkabbra vált. Elkezd összetettebb mondatokban beszélni, mivel jobban odafigyel arra, hogy mit mond, és megpróbál minél szebben fogalmazni.

5. A lélegzet megváltozása

A feszültség, az izgalom hatására a légzés szaporává válik. Azt is megfigyelheted, ha az illető nem mond igazat, elkezd levegő után kapkodni.

6. Kéz elrejtése

Akik nem mondanak igazat, a hátuk mögé teszik a kezüket, vagy a zsebükbe rejtik. Ahhoz, hogy ki tudd deríteni, hogy valaki hazudik vagy sem, beszélgetés közben mindig szegezd a tekinteted a kezeire.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek