Holotropikum6 figyelmeztető tünet, ami idegösszeomlást jelez

6 figyelmeztető tünet, ami idegösszeomlást jelez

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Idegösszeomlás előtt ezek a figyelmeztető tünetek, hogy le kell állnod és újragondolnod az életed!

Az idegösszeomlás súlyos pszichés probléma, amely lehetetlenné teszi azt, hogy az illető személy képes legyen helytállni a mindennapokban. A leggyakoribb okok között szerepel a fokozott stressz és a szorongás, amelyek a túlhajszolt munkának, egyéb magánéleti teendőknek tudhatók be.

Ahhoz, hogy valaki időben felismerje a problémát, tudnia kell, hogy melyek a jelei.

1. Szabálytalan szívverés

Aki idegösszeomláson esik át, az gyakran azt érezheti, hogy szabálytalanul ver a szíve. Ilyenkor légzési nehézségek is adódhatnak, az illető egyszerűen nem tud lenyugodni.

2. Fejfájás

A stressz, szorongás hatására fejfájás is könnyedén kialakulhat. A folyamatos terhelés feszültséget okoz az agyban, a vérerekben, ami fejfájást eredményez. Ilyenkor érdemes sétálni egyet, vagy valamilyen testmozgást végezni.

3. Rendszertelen alvás

Ha valakit stresszhatás ér, akkor az alvás minőségére is kihat. Ilyen esetben az idegösszeomlást átélő ember vagy egyáltalán nem tud elaludni, vagy ha ez be is következik, reggel kimerültnek, erőtlennek fogja érezni magát. Az alvászavarokat komolyan kell venni, és szakemberhez kell fordulni vele, főleg, ha nem javul a helyzet.

4. Rendetlenkedő gyomor

Ha valaki idegösszeomlást kap, akkor az kihat a gyomorműködésre is. Ilyenkor emésztési problémák, étvágytalanság léphet fel, de gyengülhet az immunrendszer, és akár a irritábilis bélszindróma is kialakulhat.

5. Romló koncentrációs képesség

Ha valaki idegösszeomlást szenved, akkor az egy ideig képtelen lesz koncentrálni, és ha a stressz hosszú évekig jelen lesz, akkor memóriagondok is adódhatnak nála.

6. Szorongás, félelem

Az idegösszeomlást szenvedő emberek egy ideig képtelenek lesznek magukról gondoskodni, hiszen az életükben állandóan jelen lesz a szorongás és a félelem. Ilyen esetben érdemes pszichoterapeutához fordulni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek