Kuriózum6 dolog, amit biztosan nem tudtál a légiutaskísérőkről!

6 dolog, amit biztosan nem tudtál a légiutaskísérőkről!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Stewardessnek lenni nem csak egy egyszerű szakma, hanem gyakorlatilag ez egy életforma. Ma már szinte kizárólag nők töltik be ezt a szerepet, de ez nem volt mindig így.

6 dolog, amit biztosan nem tudtál a légiutaskísérőkről!

Most összegyűjtöttünk 6 érdekességet, amit csak kevesen tudtak a légiutaskísérőkről.

1. 1930-ig csak férfiak voltak stewardess-ek

És ahogy lenni szokott, a helyzetet egy bátor nő, pontosabban nővér változtatta meg, akit Ellen Church-nek hívtak, aki megtanult repülőgépet vezetni, így végül állást kapott légiutáskísérőként a Boeing Air Transit járatain. A vállalat meglátta a marketing lehetőséget Ellen-ben, így hamarosan több nőnek kínált állást, mert ezáltal több utast tudtak magukhoz csábítani.

2. Ők nem felszolgálók, hanem a pilóta asszisztensei

Sok ember azt hiszi, hogy a stewardess-ek azért vannak, hogy ételt, italt hozzanak, és biztosítsák az utasok kényelmét. Pedig nekik az a dolguk, hogy a kapitány parancsait végrehajtsák, garantálják az utasok biztonságát, és ha valami történik, értesítsék a pilótát, minden órában jelentést kell készíteniük.

3. Csak arra az időre kapnak pénzt, amennyit a gépen töltenek

Sok légitársaság órabérre fizeti az utaskísérőket, tehát attól számolják a bérüket, hogy a repülőgép ajtaja bezárult, egészen addig, amíg kinyílik. Az utazási csúszások miatt nem kapnak fizetést.

4. Mindig engedelmeskedni kell a légiutaskísérőknek

Ha a légiutaskísérő szól, hogy a széket leszálláskor a fekvő pozícióból az ülőpozícióba kell állítani, annak oka van. Hiszen ha ezt nem tennéd meg, landoláskor a lökések hatására a hátad mögötti ülő utas beverheti a székedbe magát.

5. A gép hátulja a legbiztonságosabb rész

És nem csak itt a legbiztonságosabb az utazás, a kiszolgálás is a legjobb, mert innen hoznak ki minden felszerelést, így leghamarabb a hátsó székekben ülők kapják meg az, amit kértek.

6. Akár szülést is levezethetnek

A légiutaskísérők képesek elsősegélyt nyújtani, de akár egy szülésnél is segíthetnek, mert erre is kiképezték őket.

További érdekességek!

  • bármit kérhetsz a légiutaskísérőktől, csak egy dolgot nem: babonából sosem varrnak meg semmit, így a gombodat sem, amely a blúzodról esett le;
  • a stewardess-ek nagyon elfoglaltak, ezért nagyra értékelik, ha te sétálsz oda hozzájuk egy pohár vízért, így közben a lábadat is megmozgathatod;
  • ha a mosdóba mész, használj antibakteriális törlőkendőt, és a kis asztalodat is töröld le;

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek