Kuriózum500 évvel Kolumbusz előtt járt Amerikában egy lány

500 évvel Kolumbusz előtt járt Amerikában egy lány

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kolumbusz Kristóf születését megelőzve járt Amerikában (legalább) egy európai, aki a vikingek hajóján érkezett – bizonyította be genetikai kutatások egész sora.

amerindiaiA DNS vizsgálatok eredményei kimutatták, hogy nagyjából 80, ma Izlandon élő személy genetikai állománya ijesztően megegyezik az amerikai őslakosok génállományával. A tanulmány arra következtet, hogy 1000 táján, amikor a viking felfedezők is portyáztak, az izlandiak egy része már eljutott Amerikába, Grönlandon keresztül. Elképzelésük szerint a vikingek vagy erőszakkal, vagy házasság útján, de elhintették magvaikat az őslakos nők között. Kizárt, hogy ők népesítették volna be a kontinenst, de Kolumbuszt mindenképpen megelőzték.

Statisztikai szempontból ez a forgatókönyv, amennyiben átjut a tudomány szemellenzős elbírálóin, akár a történelmet is átírhatja, miszerint a két kontinens népessége teljesen egymástól függetlenül fejlődött ki, és alakult az idők folyamán. Ennek tükrében azon is érdemes elgondolkodni, hogy a Santa Maria kapitányát egyszerű felfedezőnek, kalandornak, vagy Amerika tényleges felfedezőjének léptessük-e elő a továbbiakban.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek