A rendőrtiszt már évekkel korábban nyugdíjba vonult, de annyira szerette a hivatását, hogy visszament dolgozni. 50 év szolgálat után pedig úgy döntött, hogy most már elérkezett az idő, hogy többet legyen a családjával, mint a munkahelyén. Sajnos azonban az utolsó munkanapján elhunyt.

Miután életéből 50 évet a közbiztonság fenntartásának szentelt, a tennessee-i rendőr utolsó munkanapján hunyt el.

A Hamblen megyei helyettes rendőrtiszt, Stan Shaw március 19-én, akárcsak eddig minden nap, bement az irodájába, de kissé szomorú szívvel, hiszen az volt az utolsó munkanapja. Öt évtizedig a közösség szolgálatában állt, és most úgy döntött, hogy nyugdíjba vonul. Amint a műszak véget ért, Shaw elindult haza, azonban szívrohamot kapott, és mivel túl sokáig maradt az agya oxigén nélkül, már nem tudták megmenteni.

“Mindenkinek adott egy második esélyt. Ő volt az a tiszt, aki leült, és elbeszélgetett azzal, akit letartóztattak, és valóban részletesen érdekelte az, hogy mi történt valójában” – mesélte a lánya, Rhea Shaw Grebenik.

Körülbelül 10 évvel a halála előtt Shaw már egyszer nyugdíjba vonult, de mikor rájött, hogy mennyire fog hiányozni a szeretett munkája, úgy döntött, hogy, amíg bírja, még dolgozik.

“Körülbelül egy hónapig bírta otthon bűnüldözés nélkül, de túlságosan szeretett zsaru lenni. Segíteni akart az embereknek, nem tudott csak úgy otthon ülni tétlenül” – mondta Rhea.

Végül, amikor úgy döntött, hogy 2021 márciusában végleg nyugdíjba vonul, elkezdte tervezni a programokat a családjával.

“Azt tervezte, hogy ezentúl több időt tölt a családjával, a feleségével, a kutyájával” – mesélte a lánya.

Rhea hozzátette: “Halála napjáig szolgálta közösségét, és ezért nagyon büszke vagyok rá.”

Halála után létrehoztak egy oldalt a GoFundMe-n Shaw feleségének, hogy megkönnyítsék a temetési és orvosi költségek kifizetésének terheit. “Stan 50 évet szentelt bűnüldözésre, megvédve közösségét, és megpróbálta jobb útra terelni az embereket. Minden összegyűjtött pénz az emlékét szolgálja majd, és az özvegyét segíti, hogy utólag ki tudja fizetni a kórházi számlákat.”

A hűséges rendőr halála után az adományozók 12.880 dollárt gyűjtöttek a gyászoló család számára.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.