Kuriózum5 titok azokról az emberekről, akik soha nem betegszenek meg!

5 titok azokról az emberekről, akik soha nem betegszenek meg!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mindannyian ismerünk olyan embereket, akik sohasem betegszenek meg, annak ellenére, hogy körülöttük csupa náthás, fertőző betegek vannak.

Felmerül bennünk a kérdés, mi is lehet a titok, amiért ezek az emberek nem kapják el ezeket a fertőző betegségeket? Az alábbiakban ezen szerencsés emberek 5 titkára derítünk fényt, melyet mi magunk is követhetünk egészségünk megtartása érdekében!

1. A napi C-vitamin adag növelése

Minden bizonnyal hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. Ezt a vitamint bevihetjük a szervezetbe természetes módon, a különböző citrusfélék fogyasztása által (citrom, narancs, petrezselyem, paprika, spenót, paradicsom, eper, málna, káposzta), vagy akár vitamin tabletták formájában is.

2. Kulcsfontosságú a pihenés

Nagyon fontos a kellő mennyiségű pihenés biztosítása a szervezet számára. A pihentető alvás ugyancsak az immunrendszer erősítését szolgálja. A kutatások kimutatták, hogy azok az emberek, akik napi 5-7 órát töltenek csak alvással, 30%-al nagyobb valószínűséggel betegszenek meg.

3. No stressz

Igyekezzünk kiküszöbölni a stresszt az életünkből, mert ez az egyik legnagyobb ellensége az immunrendszerünknek. Ennek megvalósítására gyakorolhatjuk a jógát, vagy különböző meditációkat.

4. Figyeljünk a higiéniára

A higiéniai szabályok betartása szintén nagyon fontos tényező lehet. Mossunk naponta többször is kezet, különösen a WC használatát követően, vagy ha a tömegközlekedést használtuk.

5. Sportoljunk minél többet

A sport nagyon jó hatással van a szervezetre, erősíti az immunrendszert és növeli az ellenállóképességet. Hetente legalább kétszer tartsunk edzést és meglátjuk, hogy az influenza széles ívben elkerül bennünket, még akkor is, amikor mindenki ettől szenved majd a családban vagy a munkahelyen!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek