Kuriózum5 tipp amivel örömet okozhatsz idős szüleidnek!

5 tipp amivel örömet okozhatsz idős szüleidnek!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sokszor mindenkinek eszébe jut az az időszak, amikor még fiatal korában a szüleinél lakott otthon. Hogy is lehetne egy ilyen meghatározó időszakot elfelejteni, hiszen szüleinknek köszönhetjük mindazt, amivé lettünk.

Látni, hogy szüleink megöregednek nem feltétlen kell hogy szomorú dolgot jelentsen, hiszen ha kihasználjuk minden pillanatát megannyi kaland vár még együtt ránk. Felnőtt gyerekükként is kötelességünk boldog perceket szerezni szüleinknek, ám ha nem lenne ötleted, hogy hogyan is tedd, mi segítünk!

1. Sportoljatok közösen

Az embereknek idős korban is ugyanolyan igényük van a testmozgásra, mint fiatalabb korukban. Biciklizzetek, fussatok vagy akár járjatok táncórákra is együtt. Nem csak új élményekkel gazdagodhattok, hanem még az időskori demenciától is megóvhatod szüleidet, hiszen a rendszeres testmozgás ez ellen is jó.

2. Tanítsd meg nekik az új kütyük használatát

Attól, hogy ők nem digitális bennszülöttek, még ugyanannyira hasznát tudnák venni a legújabb kütyüknek. Hidd el, ha szakítasz rá időt és türelmesen elmagyarázod mi, hogyan működik, örömet okozol nekik. Ki tudja, akár egy új hobbira is rátalálhatnak például az internet segítségével.

3. Kiránduljatok

Egy közös kirándulás nem csak kikapcsol, hanem a kapcsolatokat is tovább fejleszti. Nem kell messzire menni, elég egy közeli tópart, vagy erdő. Menjetek ki a szabadba közösen, grillezzetek és közben beszélgessetek.

4. Keress nekik egy közösséget, ahová tartozhatnak

Manapság már megannyi idős-klub létezik, amelyek jobbnál jobb programokkal, rendezvényekkel és eseményekkel várják a nyugdíjasokat. Lehet, hogy szívük mélyén már régóta szeretnének új emberekkel megismerkedni, csak nem tudják hogyan induljanak el. Eben lehetsz te a segítségükre, érdeklődj utána, keress rá a világhálón és meséld el nekik milyen lehetőségek vannak.

5. Mutass érdeklődést

Tudom… olykor alig van időd bármire is, de néha azért ülj le velük és komoly érdeklődéssel hallgasd végig amiket mesélnek. Akár napi egy telefonhívás is feldobhatja a napjukat, a lények, hogy ne érezzék azt, hogy már nem foglalkozol velük.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek