A Columbia Egyetem nemrég közzétett kutatásából kiderül, hogy átlagosan, naponta 70 különböző döntést hozunk meg, ezért nem kell annyira csodálkozni, ha a nap vége felé úgy érezzük magunkat, mint, akik teljesen ki- és le vannak merülve.

Most következzen az az 5 döntés, amelyet ha meghozunk, egész életünkben lehet, hogy bánni fogunk.

1. Ha mások véleménye alapján döntünk

Ha fontos döntést készülünk meghozni, akkor hagyatkozzunk a saját érzéseinkre, tapasztalatainkra, mások véleménye legyen másodlagos. Legyünk magabiztosak, higgyünk a képességeinkben, mert ezáltal hitelesek, önazonosak tudunk maradni.

2. A túl sok munka nem tesz jót

Tudni, érezni kell azt, hogy mikor éri meg keményen dolgozni, mert a sikerért bizony tenni kell, és zt is tudni kell, hogy mikor érdemes inkább hátradőlni, lazítani, és valami mással foglalkozni, ami feltölt, jó kedvre derít. Minden egyes napot ki kell használni, hogy megleljük a szépségeket, és ha ezt nem a munkánkban találjuk meg, keressük valahol máshol.

3. Ha elrejtjük az érzelmeinket

Az érzelmeink életünk fontos részei, összetevői, ezért nem szabad nekik gátat szabni, időnként ki kell mondanunk, hogy mit érzünk, vagy valamilyen módon ki kell fejeznünk, őszintén, nyíltan.

4. Ha kizárjuk a barátainkat

Hiába vagyunk fáradtak, kimerültek, a barátainkról ne feledkezzünk meg, mert az ember társas lény, és csak akkor tud igazán boldog és teljes életet élni, ha őszinte, szerető emberek veszik körül.

5. Ha mindig az élet rossz oldalát vesszük észre

Tudatosan döntsünk úgy, hogy visszaszorítjuk a negatív gondolatok beférkőzését az elménkbe, mert ha nem így teszünk, akkor az egész életünket megkeseredve, örömök és humor nélkül fogjuk leélni. Ennek pedig, valljuk be, sok értelme nincs.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.