A helytelen, egészségtelen életmód, a stresszes munkahely mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre több személy kénytelen szembenézni a magas vérnyomás okozta problémákkal. A kilátástalan helyzetre még rátesz egy lapáttal a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás is, így még inkább veszélyessé válik ez a probléma, amely sokaknak fel sem tűnik, csak egyszer alattomosan tör a felszínre, és okoz drámai következményeket.

magas-vernyomas
Egyszerű, otthon is elvégezhető gyakorlat a magas vérnyomás csökkentésére

A vérerek ilyenkor veszítenek rugalmasságukból, és ezért kialakul a magas nyomás bennük. Ezt elősegíti az elhízás, a sok stressz, a kevés alvás, a sós ételek fogyasztása.

A Spartak Moszkva focicsapat híres orvosa, Lu Hun Sen nemrég egy olyan ősi kínai technikáról beszélt, amellyel csökkenthető a vérnyomás. Bizonyos pontokat kell masszírozni, ahhoz, hogy a vér megfelelően tudjon áramlani az erekbe.

1-2 pontok

Ez esetben nem kell nyomkodni, sem masszírozni a pontokat, csak az ábrán látható 1-es és 2-es pontok közötti részt finoman kell cirógatni, mindkét oldalon, 10-szer ismételjük meg a lazító technikát.

3-as pont

Ennél a pontnál egyszerre mindkét oldalon masszíroznunk kell az ujjbegyeinkkel, 60 másodpercen keresztül. Óvatosan, körkörös mozdulatokat végezzünk, ne nyomjuk meg erősen, ne okozzunk fájdalmat

Mindenképp megéri ezt a pár perces praktikát kipróbálni, amely sok ember számára segített, és mérséklődött a magas vérnyomás.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.