Kuriózum5 ok, amiért minden egészségügyi dolgozónak sok szabadságra lenne szüksége

5 ok, amiért minden egészségügyi dolgozónak sok szabadságra lenne szüksége

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A vakációra, pihenésre bármely szakterületen tevékenykedő személynek szüksége van, de van 5 nyomós érv amellett, hogy miért ajánlott az egészségügyi dolgozók számára a gyakoribb szabadságolás. A legfontosabb szempont a feltöltődés és a pihenés!

A szabadságolásra jóváhagyott napok sajnos korlátozottak, de ha jól beosztod, és nem egyszerre kéred ki az egészet, akkor az év folyamán többször mehetsz egy-egy rövidebb időre pihenni.

Természetesen a legjobb az, ha nyárra hagysz egy kicsit hosszabb időszakot, és az év többi felében csak 1-2 napot veszel ki. Egy rövid időszak is nagyon fel tud tölteni, év közben az is elegendő, ha egy hosszú hétvégére lépsz ki a mókuskerékből.

Ezt már olvastad? A pszichológusok szerint minden anyának joga van évente egyszer szabadságra mennie a családjától

5 ok, hogy miért menj gyakrabban szabadságra, ha egészségügyi dolgozóként dolgozol!

1. Elszakadsz a napi rutintól, és felszabadulsz az állandó stressztől!

Az ápolók munkája nem csak fizikailag, de szellemileg is nagyon leterhelő. A súlyos betegek, az éjszakai műszak, az állómunka, a túlórák mind olyan tényezők, amelyek hozzájárulnak az egészségügyi dolgozók kimerültségéhez. A szabadságolás egy kicsit segít abban, hogy feltöltődj, és elszakadj a stresszes munkahelyi környezettől.

2. Lehetőség a személyes fejlődésre!

A feszített munkatempó és az állandó elfoglaltság miatt minden bizonnyal nem jut időd a személyes fejlődésre. Egy nővér számára alapvető fontosságú az, hogy lépést tudjon tartani az újdonságokkal és fejlessze, képezze magát. A szabadság ideje alatt arra is lesz időd, hogy olyan dolgokat csinálj, amelyek érdekelnek, feltöltenek, a személyes fejlődés pedig a szakmai területen is pozitív kihatással lesz. A nyaralás alatt nézhetsz dokumentumfilmeket, olvashatsz szakkönyveket, dokumentálódhatsz a világhálón.

Ezt már olvastad? Azok az emberek, akiknek több szabadsága van, hosszabb ideig élnek – derült ki egy kutatásból

3. A szabadság ideje alatt jobban oda tudsz figyelni a hozzád közelállókra!

Egy fárasztó munkanap után egészen biztosan nincs már annyi türelmed a szeretteidhez, éppen ezért jó, mert a szabadságolás alatt több időt töltötök együtt, és a közös programok újra összehoznak. Ilyenkor kerül sor a szórakozásra, a közös kirándulásra, a nagy beszélgetésekre, és egy sokkal felhőtlenebb együttlétre. Végre a családod sem fogja úgy érezni, hogy elhanyagoltad őket.

4. Lesz időd pihenni!

Legalább a nyaralás első napját használd ki, és végre aludd ki magad rendesen, hiszen a nővéri munkáról egyáltalán nem a nyugodt és pihentető alvás jut eszünkbe elsőre. A túlórázás és az éjszakai műszak leszívja minden energiádat, itt az ideje, hogy a nyaralás alatt pihenj és feltöltődj. Hosszútávon a felhalmozódott fáradtság és feszültség semmi jóra nem vezet.

Ezt már olvastad? Híres osztrák orvos: ez a vegyület a legfontosabb a szervezet számára. Még az oxigénnél is fontosabb!

5. Szabadság után motiváltabb és lelkesebb leszel!

Miután visszatértél a szabadságról tele leszel energiával, és sokkal könnyebben veszed fel a harcot a napi kihívásokkal. Nagyon fontos, hogy időnként ki tudd pihenni magad, mert különben a munkád és az egészséged rovására megy az állandó hajtás. Ha nincs is pénzed drága nyaralásra, akkor is menj el szabadságra, már az is nagy változást jelent, ha a legközelebbi üdülőtelepre mentek el a családoddal.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek