Kuriózum5 ok, amiért jobb, ha nem viselsz melltartót

5 ok, amiért jobb, ha nem viselsz melltartót

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A melltartót az egyik legfontosabb női ruhadarab, nem csak esztétikailag fontos, hanem a mellek egészségéről is gondoskodik. Van azonban 5 igen fontos érv, amely azt sugallja, hogy nem minden esetben szükséges melltartót viselni.

Íme, néhány előny, amelyet élvezhetsz, ha néha nem viselsz melltartót!

Javul a vérkeringés

Ha a melltartód túl szorosan simul a testedre, akkor rossz hatással van a vérkeringésre. A hosszas viselés után a legkényelmetlenebb melltartó is akadályozza a vérkeringést, terheli az ereket, összenyomja a mellkast. Ha mindenképp ragaszkodsz a melltartóhoz, válaszd a rugalmasabb, sportos változatát. Időnként iktass be melltartómentes napokat, így nagymértékben javulni fog a mellkas vérellátottsága.

Elősegíti az alvást

Sok nő az éjszaka folyamán is melltartót visel, viszont ez egy nagyon egészségtelen szokás. A mellkasi nyomástól, és a lelassult vérkeringéstől, az éjszaka folyamán könnyen álmatlansági problémák léphetnek fel.

Ezt már olvastad? Ez történik, ha nem cserélsz minden nap fehérneműt

Nagyobbnak fognak látszani a mellek

Sokan a pushup melltartóval próbálják növelni a hatást, viszont érdemes megpróbálni, melltartó nélkül, egy szűk, mély dekoltázsú blúz is optikailag növeli a melleket. Sőt, egy idő után melltartó nélkül a mellizmok megerősödnek, és sokkal rugalmasabbak lesznek.

Feszesebb mellek

Jean-Denis Rouillon, a Besançon Egyetem kutatója 15 évet töltött a női test anatómiájának tanulmányozásával. Elmondása szerint azoknak a nőknek a melle, akik melltartót viselnek 7 milliméterrel lentebb csüng, mint azoknak, akik az évek során többször mellőzték a melltartót.

Ezt már olvastad? Gondoltad volna? Ilyen betegségeket okozhat, ha nem a megfelelő fehérneműt hordasz!

Javul a mellek egészsége

A melltartóról való lemondás esetén javul a bőr és az izmok egészsége. Mindez annak tudható be, hogy javul a vérkeringés, ezáltal több oxigén jut el a szövetekhez és az izmokhoz. A melltartó gátolja a bőr szabad légzését, ezáltal kórokozók és baktériumok telepedhetnek meg a textillel borított bőrfelületen. Főleg a nyári időszakban, jobban izzad egy melltartót borított mell, és könnyebben kialakulnak a pattanások is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek