Otthon5 konyhai kacat, amiktől még ezen a nyáron érdemes lenne megszabadulnod!

5 konyhai kacat, amiktől még ezen a nyáron érdemes lenne megszabadulnod!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A nyári szabadság kiváló lehetőséget nyit arra, hogy a nyüzsgő év során összegyűjtögetett dolgokat átválogassuk, és a nagy kuplerájtól megszabadítsuk otthonunkat.

5 konyhai kacat, amiktől még ezen a nyáron érdemes lenne megszabadulnod!

Nem kell óriási változtatásokra gondolni, elég ha pár haszontalan tárgytól megszabadulunk, és máris rendezettebb és élhetőbb környezetet teremthetünk családunk számára.

Ezektől szabadulj meg még ezen a nyáron:

1. „Leharcolt” ételes dobozok

Még a leglelkiismeretesebben tisztított ételes dobozok is befoltosodnak, elszíneződnek és átveszik a szagokat egy idő után, főleg ha hosszabb ideig tartottuk benne az ennivalót. A megviselt dobozokat lehetőleg BPA mentes műanyagból készült ételtartókkal váltsd fel. Ha egy laza piknikre, vagy csak valahova a közelbe mész, kedvenc fogásaidat akár üvegedényekben is tárolhatod.

2. Elavult grillcuccok

Ha a grillezéshez használt eszközök az egész telet kint töltötték a hidegben, nagy a valószínűsége, hogy annyira tönkrementek, és bepiszkolódtak, hogy lehetetlenség helyrehozni azokat.

3. Ősrégi dolgok a fagyasztóban

A hiedelem ellenére semmi sem áll el örökre a fagyasztóban, ezért érdemes olykor átválogatni a benne lévő dolgokat, és az egy évnél régebbieket kidobni. Különösen igaz ez a húskészítményekre, fagylaltokra – inkább szabaduljunk meg tőlük, mintsem elrontsuk a gyomrunkat.

4. Régi fűszerek

A gyártósoron nem hiába írják rá a termékekre a lejárati idejüket, ezt érdemes mindig szem előtt tartani. Egy idő után az ételízesítőnek, savanyúságoknak, tormának, majonéznek, és egyéb konzerveknek is lejár a szavatossága.

5. Egyszer használatos konyhai eszközök

Főleg a műanyagból készült, gyengébb minőségű eszközök mennek gyorsan tönkre. Érdemes átkutatni az eszcájgtartó fiókot is, és az egyszer használatos műanyag kanalakat, villákat, késeket, esetleges tányérokat selejtezzük ki.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek