Kuriózum5 hétköznapi szokás, amivel akár 10 évvel is meghosszabbíthatod az életed!

5 hétköznapi szokás, amivel akár 10 évvel is meghosszabbíthatod az életed!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amennyiben fontos számodra az egészséges  közérzet, akkor azért tenned is kell. Ezért figyelj oda például a kiegyensúlyozott táplálkozásodra, próbálj meg egészséges, vegyszermentes ételeket enni, több zöldség-gyümölcs fogyjon, mint húskészítmény, és kerüld, amennyire csak tudod a feldolgozott termékek fogyasztását.

5 hétköznapi szokás, amivel akár 10 évvel is meghosszabbíthatod az életed!

Szakemberek folyamatosan azt kutatják, hogy melyek azok az egészséges szokások, amelyeket mindenki megtehet saját maga érdekében.

A kutatók két nagy vizsgálatot ejtettek meg az Egyesült Államokban, összesen 79 ezer nőt, és 44.300 férfit vizsgáltak meg. Az alanyoknak egy, az egészségi állapotukra vonatkozó kérdőívet kellett kitölteniük, minden második évben, 34 esztendőn keresztül.

Ennyi idő alatt a szakembereknek sikerült azonosítaniuk azt az 5 hétköznapinak nevezhető szokást, amellyel hozzá lehet járulni az egészségmegőrzéshez.

Lássuk melyek ezek!

1. A nők naponta nem ittak meg többet egy pohár bornál, míg a férfiak két pohár bornál húzták meg a határt.

2. Szó sem lehetett a dohányzásról.

3. A testtömeg-indexük 18,5 és 25 egység között mozgott.

4. Naponta 30 perc mozgás kötelező volt.

5. Sok zöldséget, gyümölcsöt, gabonaféléket fogyasztottak.

Meir Stampfer, a tanulmány társszerzője kijelentette: eddig sem volt titok, hogy mit kell egyen az, aki egészségesen szeretne táplálkozni, a gond annak betartásával szokott lenni. Azonban aki az élete részévé teszi az említett 5 módszert, az akár 10 évvel is növelheti élettartamát.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek