Kuriózum5 hasznos megoldás, amivel megvédheted fekete ruháidat a kifakulástól

5 hasznos megoldás, amivel megvédheted fekete ruháidat a kifakulástól

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A fekete az egyik legelőnyösebb szín, amit egy nő viselhet. Egyszerre elegáns, de izgalmas, ráadásul még karcsúsít is, úgyhogy a feketével sosem lőhetünk mellé. Egyes kutatások szerint a fekete szín viselése magabiztosságot és intelligenciát sugall, ezért akár egy állásinterjúra, vagy egy randira is törtéletes választás lehet.

A fekete ruháknak csupán egy hátrányuk van, de az óriási: ha kifakulnak elég csúnyán festenek. A fekete ruhák színének megmentésére most összeszedtünk néhány trükköt, úgyhogy fekete szerelmesek figyelem, így kell a fekete ruhákat tisztítani ahhoz, hogy ragyogó színüket minél tovább megőrizzék.

1. Próbáld meg minél kevesebbszer mosni őket

Nem számít, milyen keményen próbálod óvni ruháidat, a mosás miatt a színük előbb-utóbb elkezd kifakulni. De azáltal, hogy a mosások gyakoriságát megpróbálod minél jobban kitolni, a folyamatot lelassítod, és a ruhák tovább tartják meg színüket. Természetesen a fehérneműt és a zoknikat ajánlatos minden viselés után kimosni.

2. Szortírozz profi módjára

Mielőtt begyömöszölnéd a szennyeskosár tartalmát a mosógépbe, a ruhákat öntsd ki a földre és válogasd ki őket két külön csoportba. Az egyikbe kerüljenek a világos színűek és a fehérek, a másikba pedig a feketék és a sötét színű ruhák. A mosás során a festékanyagok kioldódnak a fekete ruhából, ám ha nem világosakkal mossuk, akkor nem lesz, ami magába szívja a festéket, így az egyfajta kondicionálóként visszaivódik a feketékbe.

3. Fordítsd ki a ruháidat

A mosás során fizikai súrlódást is el kell szenvedniük a ruháinknak, ezt megelőzendő fordítsd ki mindegyiket és úgy tedd be őket a mosógépbe. Ezzel elkerülöd a kibolyhosodást is.

4. Mindig megfelelő vízhőmérséklettel moss

Minél melegebb a víz, annál jobban kioldja a festékanyagokat, ezért a sötét és fekete ruhákat ajánlott alacsonyabb hőfokon mosni.

5. Kerüld a napot

Amennyire csak teheted, kerüld a fekete ruhák napon történő szárítását, mivel a nap sugarai is fakítják a ruhák szöveteit. Kinti szárítás helyett, tedd őket vállfára és akaszd fel valahova bent a házban.

Plusz tipp:

Ha ezeket a trükköket kevésnek érzed, akkor ezt még mindenképpen próbáld ki:

  • ecet – öblítő helyett, tölts 250 ml fehér desztillált ecetet a mosógépbe;
  • – mosás elindítása előtt, közvetlenül a dobba tegyél 125 ml sót;
  • szódabikarbóna – miután betetted a kimosni kívánt ruhákat a mosógépbe, szórj a ruhák tetejére 125 ml szódabikarbónát.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek