Kuriózum5 fájdalmasan őszinte ok, amiért még nem találtad meg a lelki társadat

5 fájdalmasan őszinte ok, amiért még nem találtad meg a lelki társadat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha az igaz szerelmet keresed, de még nem találtad meg, biztosan elgondolkodtál már az okán. Ebben az esetben van néhány kérdés, amit feltehetsz magadnak, hogy felmérd, pontosan mit vársz a lelki társadtól, és megértsd, miért nem találtad még meg őt.

5 fájdalmasan őszinte ok, amiért még nem találtad meg a lelki társadat

1. Érzelmileg még nem állsz készen arra, hogy kapcsolatot építs a lelki társaddal

Azért keresel kapcsolatot, mert valóban erre vágysz, vagy azért, mert a társadalmi nyomás erre késztet? Úgy érzed, kimaradtál valamiből, mert a barátaid mind házasok és gyerekeik vannak, te pedig még mindig egyedül vagy? Esetleg még nem sikerült meggyógyulnod egy fájdalmas szakítás után? Vagy egyszerűen csak élvezed az egyedüllétet, a szabadságot, és nem vágy elkötelezettségre?

Fontos, hogy tisztában légy azzal, mire vágysz valójában, amikor egy kapcsolatról van szó. Ha tudod, mit akarsz, akkor nyíltan kommunikálhatod az igényeidet, amikor új partnerjelöltekkel találkozol. Ha meg akarod találni a lelki társadat, oda kell figyelned az igényeidre.

2. Túl szigorúan ítélkezel önmagad vagy a potenciális partnered felett

Amikor elítélsz valakit, akkor nem szereted őt. A szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem az ítélkezés. Ez pedig nemcsak a másokkal való kapcsolataidat határozza meg, de azt is, ahogy önmagadhoz viszonyulsz.

Mennyire ítélkezel magadról? Vannak ítéleteid a testeddel vagy a külsőddel kapcsolatban? Esetleg a munkáddal vagy az intelligenciáddal kapcsolatban? Írj össze mindent, amivel elégedetlen vagy önmagadban.

Mi a helyzet a potenciális partnereddel szembeni ítéletekkel? Írd össze ezeket is.

Ha tudatosítod magadban azokat az ítéleteket, amelyeket magaddal vagy a potenciális partnereddel kapcsolatban fenntartasz, megváltoztathatod azokat. Például, ha nem vagy elégedett a testeddel, gondolkozhatsz a következőképpen: „A lelki társam pontosan úgy fogja szeretni a testemet, ahogy van.”

3. Nem mutatod meg az embereknek az igazi énedet

Ideális esetben minden kapcsolatban önmagadat kell adnod, de ez nem ilyen egyszerű. Előfordul, hogy bizonyos tulajdonságainkat elrejtjük, vagy elnyomjuk, hogy megfeleljünk a partnerünknek. Sok nő különösen hajlamos feláldozni a saját igényeit és vágyait a párja vagy a családja kedvéért.

Ha tudatosítod magadban, milyen tulajdonságaidat nyomod el, könnyebben változtathatsz, de ne várj egyik napról a másikra gyökeres változást.

4. Nem tudod, mi a különbség aközött, ha szerelmes vagy, és ha szeretsz valakit

Amikor beleszeretsz valakibe, gyakran megvannak az elvárásaid az illetővel szemben, hogy megfeleljen az igényeidnek. Ha szerelmes vagy valakibe, és ő is szerelmes beléd, akkor elérted a célodat, a szerelembe esést. De a szeretetet, ami már eleve benned van és amire képes vagy, nem kaphatod meg valaki mástól, még a lelki társadtól sem. Mások egyszerűen csak aktiválhatják ezt az érzést.

A szeretet folyamatos hálát és cselekvést igényel, lehetővé teszi a tudatosságot és az örömet. Amikor szereted a partneredet, tudatosan meghozod azt a döntést, hogy szeretetet adsz neki, törődsz vele, és hajlandó vagy táplálni a kapcsolatotokat.

5. Falat építettél magad köré védekezésképpen

Amikor falat emelsz magad köré, nem engeded, hogy valaki igazán közel kerüljön hozzád, ezért nem tudsz valódi, őszinte kapcsolatokat kialakítani. Mindenki hajlamos falakat emelni, hogy megvédje önmagát, de amikor így teszel, kizárod a lelki társadat. A félelem, a kétség vagy az aggodalom mögé bújsz, és ez elválaszt a másik embertől.

Ahhoz, hogy ezt megváltoztasd, egyenrangú félként kell látnod azt a személyt, akivel randizol – egy emberként, aki azt akarja és igényli, hogy szeressék, értékeljék és tiszteljék.

Minél öntudatosabbá válsz, annál vonzóbb leszel, különösen a lelki társad számára. Mindened megvan ahhoz, hogy megtaláld a lelki társadat. Légy hálás azért, ahol most tartasz az életedben, és bízz benne, hogy a lelki társad megtalál téged, amikor készen állsz rá.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek