Kuriózum10 jel, ami arra utal, hogy végre valóban megtaláltad a lelki társadat

10 jel, ami arra utal, hogy végre valóban megtaláltad a lelki társadat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Richard Bach amerikai író szerint: „A lelki társ az, akinek a zárába tökéletesen beleillik a kulcsunk, az ő kulcsa pedig a mi zárunkhoz illik. Amikor elég biztonságban érezzük magunkat ahhoz, hogy kinyissuk a zárakat, előlép az igazi énünk, és teljesen őszintén azok lehetünk, akik vagyunk.”

Fontos kiemelni, hogy különbség van a lelki társ és egy olyan társ között, akit szeretünk ugyan, és akivel kényelmes az életünk, de nem tudja kinyitni a belső zárainkat. Senki mellett sem teljesedhetünk ki úgy, mint a lelki társunk mellett, aki mellett épnek, egésznek érezzük magunkat, mintha egyetlen darab sem hiányozna a kirakósból.

Lehet, hogy egy élettárs nagyszerű és szerető támasz, de soha nem fog tökéletesen kiegészíteni, ha nem a lelki társunk.

Sokan hajlamosak megállapodni egy kapcsolatban, ha az elég jól működik, még akkor is, ha a párjuk nem a lelki társuk. Ennek számos oka lehet, ezek közül az egyik, hogy félünk az egyedülléttől. Mivel biológiailag úgy vagyunk tervezve, hogy szeretetet adjunk és kapjunk, természetes, hogy megpróbáljuk megtalálni a párunkat ezen a világon. De néha a magánytól való félelemtől vezérelve meghosszabbítunk olyan kapcsolatokat, amiknek csak ideiglenesnek kellene lenniük, és elkövetjük azt a hibát, hogy megelégszünk ezekkel.

Pedig bizonyos kapcsolatoknak csak egy rövid ideig kell tartaniuk, hogy lezárjunk valamilyen karmikus összefüggéseket. Az is előfordulhat, hogy az a sorsunk, hogy gyerekünk szülessen a jelenlegi partnerünktől, de nem kell vele örökre együtt maradunk. Függetlenül attól, hogy jelenleg házas vagy, párkapcsolatban élsz, vagy azon gondolkodsz, hogy kapcsolatba kezdesz valakivel, fontos, hogy tudd, milyen szerepet fog játszani ez a személy az életedben.

Vannak bizonyos jelek, amelyek egyértelműen a lelki társi kötelékre (vagy éppen annak hiányára) utalnak. Miközben elolvasod ezt a listát, gondolj a jelenlegi vagy a potenciális partneredre, hogy megtudd, vajon valóban a lelki társaddal van-e dolgod, vagy tovább kellene keresgélned.

10 jel, ami arra utal, hogy megtaláltad a lelki társadat

1. Ez olyasmi, amit legbelül érzel

Nehéz leírni, pontosan milyen érzéseket kelt benned a lelki társad. Ez egyfajta tartós örömérzet, amit nehéz szavakba foglalni, de a legjobb megfogalmazás talán az, hogy úgy érzed, mintha „otthon lennél”.

2. Bevillanó emlékek

Ha a partnered a lelki társad, nagy eséllyel találkoztál már vele az előző életeidben. A lelki társak gyakran egymásra találnak a következő életeikben is. Ezért lehetséges, hogy váratlanul bevillan néhány emlék a lelki társaddal kapcsolatban, vagy furcsa déjà vu érzést tapasztalhatsz, mintha az, ami most történik, valamikor már megtörtént volna.

3. Egyszerűen csak megértitek egymást

A pároddal gyakran befejezitek egymás mondatait? Egyesek szerint ez csak a sok együtt töltött idő miatt van, de könnyen utalhat arra is, hogy megtaláltad a lelki társadat. Ilyesmit ugyan tapasztalhatsz a legjobb barátoddal vagy a testvéreiddel is, de ha a pároddal ismeritek ilyen szinten egymás gondolatait, az árulkodó jel lehet.

4. Beleszeretsz a hibáiba

Egyetlen kapcsolat sem tökéletes, és még a lelki társak is tapasztalnak majd hullámvölgyeket. Ennek ellenére ezt a köteléket sokkal nehezebb elszakítani. A lelki társak könnyebben elfogadják, sőt, megtanulják szeretni egymás hibáit. Ha elfogadjátok egymást minden rossz tulajdonságotokkal együtt, és nem próbáljátok megváltoztatni a másikat, valószínűbb, hogy valóban egymás lelki társai vagytok.

5. Nagyon intenzív a kapcsolatotok

A lelki társak kapcsolata intenzívebb lehet az átlagos párkapcsolatoknál, és nemcsak jó, de néha rossz értelemben is. Ennek az az oka, hogy a lelki társaknak általában az előző életükből fennmaradó karmával is szembe kell nézniük. A legfontosabb, hogy a konfliktusok alatt is a probléma megoldására koncentráljatok, és túl tudjátok tenni magatokat a nehéz pillanatokon.

6. Együtt néztek szembe a világgal

A lelki társak gyakran úgy látják, hogy „ők ketten vannak a világ ellen”. Annyira kötődnek egymáshoz, hogy bármire készen állnak, amíg a párjuk mellettük van. Ezek a kapcsolatok mindenekelőtt a hűségen és az egységen alapulnak.

7. Mentálisan elválaszthatatlanok vagytok

A lelki társakat gyakran olyan szoros mentális kötelék fűzi egymáshoz, mint az ikreket. Előfordulhat például, hogy pontosan ugyanabban a pillanatban veszik kézbe a telefont, hogy felhívják a másikat. Még ha távol is vannak egymástól, mentálisan mindig összhangban vannak, hiszen ugyanannak az egésznek a két felét képezik.

8. Biztonságban érzed magadat mellette

Ez olyanfajta biztonságérzet, ami teljesen független a párod nemétől. Tehát nem egyszerűen arról van szó, hogy egy férfi képes megvédeni egy nőt. Úgy érzed, mintha egy őrangyal lenne melletted. Az a személy, aki akár tudatosan, akár nem, de rájátszik a bizonytalanságaidra, egészen biztosan nem a lelki társad.

9. Nem tudod elképzelni nélküle az életedet

A lelki társad nem olyan ember, akinek az életéből egyszerűen kisétálhatsz – az ösztöneid mindig visszarántanak hozzá. El sem tudod képzelni nélküle az életedet, és úgy érzed, érdemes kitartanod mellette, és küzdened érte. Még a legkeményebb megpróbáltatások közepette is megnyugtat a tudat, hogy a lelki társad a közeledben van.

10. Egymás szemébe néztek

A lelki társak hajlamosak hosszasabban egymás szemébe nézni, mint más párok, amikor beszélgetnek. Ez a köztük lévő mély kötelékből fakad. Az, ha kitartóan a szemébe nézünk valakinek, teljes átláthatóságot, őszinteséget és magabiztosságot jelent.

A lelki társunk megtalálása hihetetlenül értékes ajándék, és ha úgy érzed, megtaláltad a másik feledet, valóban szerencsésnek mondhatod magadat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek