KuriózumNeked is volt már 'deja vu' érzésed? Ha igen, ezt üzeni számodra!

Neked is volt már ‘deja vu’ érzésed? Ha igen, ezt üzeni számodra!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Volt már neked is deja vu érzésed? De mi is ez valójában?

Neked is volt már 'deja vu' érzésed? Ha igen, ezt üzeni számodra!

Különleges, olykor kissé ijesztő érzés átélni egy deja vu-t, amelyet más néven még paramnéziának is neveznek. Ilyenkor olyan érzésünk keletkezik, mintha egy adott eseményt egyszer már átéltünk volna, azonban az, hogy ezt mi váltja ki, egyelőre még bizonytalan. Chris Moulin brit kutató szerint a deja vu érzést az emlékezet pillanatnyi zavara idézheti elő.

Spirituális megközelítés szerint a deja vu egy kulcs lehet a Legfelsőbb Én megismeréséhez és a jelenben való élés megtapasztalásához.

Thich Nhat Hanh spirituális tanító azt mondja, hogy az egyetlen valós pillanat az a jelenben lehetséges. Ha valaki hisz az örök életben, akkor nem áll messze annak felismerésétől, hogy a lélek pár pillanatra előre mehet az időben, és üzenetet küldhet vissza neked, így az az érzésed keletkezhet, hogy ezt a pillanatot valamilyen módon már egyszer átélted.

A termodinamika első törvénye szerint az energia áramlása, vagy iránya változhat, megsemmisíteni, vagy előállítani energiát nem lehet. Ezért tulajdonképpen a halál is egy energiaállapot.

A deja vu a spirituális tanítások szerint egy figyelmeztető jel, hogy a jelenben élj. Mert mi van a jelenben? Először is a jelen pillanatában lehet teljesen, testileg, lelkileg, spirituálisan meggyógyulni, érzelmi stabilitást és jólétet megteremteni.

A deja vu arra figyelmeztet, hogy törekedj arra, hogy valami hasznos dolgot tegyél az életedben, amitől tapasztaltabbá, bölcsebbé válhatsz.

De miért van az, hogy egyesek nem érzékelnek deja vu érzést? Ez azért lehet, mert ezek az emberek nem a jelenben, hanem a múltban, vagy a távoli jövőben élnek. Nem értik az élet mélyebb összefüggéseit, energiáit, pedig ott van minden az orruk előtt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek